Mariana Enriquez

Mariana Enriquez er født i 1973 i Buenos Aires og regnes i dag for en af Argentinas bedste yngre forfattere. Hun debuterede som 21-årig og har siden udgivet romaner, essays og noveller, hvoraf flere har været publiceret i The New Yorker og tidsskrifter som McSweeney’s, Asymptote og Granta. Og senest er hun blevet udvalgt til Freeman’s The Future of New Writing.

Det fantastiske og makabre er gennemgående elementer i Enriques værker, der samtidig rummer humor og behandler aktuelle og samfundskritiske emner som social ulighed, feminisme, vold og misbrug i det postdiktatoriske Argentina. Hun trækker på den fantastiske tradition, og man er aldrig helt sikker på, om der findes rationelle forklaringer på de mystiske begivenheder i hendes fortællinger, eller om overnaturlige kræfter er på spil.

Enriquez er én blandt flere unge, latinamerikanske kvinder – som f.eks. argentinske Samanta Schweblin og mexicanske Valeria Luisellider har vundet frem på den litterære verdensscene i de senere år. Hun er blevet kaldt det 21. århundredes remix af Edgar Allan Poe, Julio Cortázar og Shirley Jackson.

Mariana Enriquez debuterer på dansk med Ting vi mistede i ilden, som er solgt til udgivelse i 20 lande.

»En hypnotiserende forfatter som kræver at blive læst. Som Roberto Bolaño er hun optaget af liv og død, og hendes prosa rammer læseren som et godstog.« – Dave Eggers

Bøger