Malte Frøslee Ibsen

Beskrivelse

Læs mere

Seneste udgivelse

Den nye Internationale

”Der er brug for en ny europæisk venstrefløj, der kæmper for at demokratisere Europa, tæmme de globale markeder, bekæmpe den stigende ulighed og afværge klimaforandringernes katastrofale konsekvenser,” lyder det i en ny debatbog i Til tiden-serien.

Den Første Internationale blev grundlagt i 1864 af blandt andre Karl Marx. Den havde til formål at organisere den spirende arbejderbevægelse på tværs af landegrænser og hvilede på den overbevisning, at arbejderbevægelsen kun kunne bekæmpe en internationalt organiseret kapitalisme gennem en international faglig og politisk organisering.

Bogen argumenterer for, at vi i dag står over for udfordringer, der ligner dem, der oprindeligt motiverede idéen om en internationale. Håbet ligger i dag i internationalismen – i grænseoverskridende civilsamfundsorganisationer, i faglig organisering over landegrænser og i dannelsen af slagkraftige politiske alliancer på tværs af det europæiske kontinent.

Malte Frøslee Ibsen tegner et øjebliksbillede af det politiske verdensbillede, som det ser ud lige nu, og især fire krisetendenser har hans opmærksomhed: Demokratiets krise, den stigende ulighed, klimakrisen og flygtningekrisen. Hans påstand er, at vi kun kan tage hånd om disse fire kriser gennem et langt mere demokratisk EU, og at den europæiske venstrefløj skal stifte en ny Internationale, som kan demokratisere det europæiske samarbejde.

Bøger af Malte Frøslee Ibsen