Malene Schwartz

Beskrivelse

Malene Schwartz, skuespiller kendt fra talrige roller i danske film og tv-serier og ikke mindst teaterforestillinger. Dertil teaterdirektør for Bristol Teatret (s.m. Lone Hertz), Aveny Teatret (s.m. Lone Hertz), Aalborg Teater og Folketeatret.

Cathrine Errboe, journalist og forfatter til ”Alba. En familiekrønike” (2012) og ”Malene” (2014) sammen med Malene Schwartz.

Fotograf: Stephen Freiheit, 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Mit Tisvilde

MIT TISVILDE er en kærlighedserklæring til havet, hegnet, skoven, lyset, kunsten og de mange personligheder, som gennem årtier har gjort Tisvilde til noget helt særligt for Malene Schwartz.

Mit Tisvilde er Malene Schwartz’ erindringsnedslag fra 1940-50’ernes Tisvilde. Hun beskriver mødet med familiens kunstneriske venner, som alle var en del af den kreative kreds, der dominerede området på den tid. Folk som malerne Victor Haagen-Müller og William Scharff, tegneren og maleren Carl Jensen og den excentriske billedhugger Hugo Liisberg mødtes jævnligt til livlige diskussioner om kunst, politik og bøger.

 

Mit Tisvilde handler også om byens legendariske butikker, lige fra Købmand Klint til Frydensberg Is, og om de mange farverige landliggere og lokale, der prægede Tisvilde og omegn. Forfatteren og billedhuggeren Johannes V. Jensen, videnskabsmanden Niels Bohr, den smukke maler og livredder Kaj Walther, som alle unge piger var forelskede i, den bomstærke brøndgraver Peter Svensson - og mange, mange flere.

Bøger af Malene Schwartz