Louise O'Neill

Beskrivelse

Louise O' Neill er født i 1985 i Irland og har blandt andet en bachelorgrad i engelsk. Ud over forfattergerningen arbejder hun som freelancejournalist for et antal irske dagblade og magasiner, hvor hun skriver om feminisme, mode og popkultur.

Louise O’Neill debuterede i 2014 med SKABT FOR DIG og har siden bl.a. udgivet romanen HUN BAD SELV OM DET.

O’Neill har vundet adskillige priser og er af The Guardian blevet kaldt ”The best YA fiction writer alive today”.

Foto: Anna Groniecka

Læs mere

Seneste udgivelse

Skabt for dig

Louise O’Neills prisvindende bestsellerroman 'Skabt for dig' er en dystopisk-feministisk fortælling om en verden, hvor kvinder betragtes som genstande, der oplæres, eller snarere opdrættes, med det ene formål at kunne tjene og tilfredsstille mænd bedst muligt. Ifølge forfatteren handler hendes historie 'om enhver teenagepige, som i al hemmelighed føler, at hun ikke hører til nogen steder, og at hun aldrig vil komme til det; om enhver kvinde, der føler sig presset til at se ud på en bestemt måde eller tilpasse sig en bestemt måde at opføre sig på, og som ikke forstår hvorfor; og om, hvad det vil sige at være kvinde i en verden, der konstant ser ned på dig på grund af dit køn.'

"evaer er designet, ikke født. Skolen oplærer dem til at være perfekte: smukke, gode og Altid Villige. Og til ikke at tænke for meget. Det bryder ingen mænd sig om."

Bøger af Louise O'neill

Tilføj til ønskeliste

Skabt for dig

Louise O'Neill

Tilføj til ønskeliste

Hun bad selv om det

Louise O'Neill