Lone Kühlmann

Beskrivelse

Lone Kühlmann

Lone Kühlmann, født 1945, er uddannet på Journalisthøjskolen og Columbia School of Journalism i New York.

I 18 år var Lone Kühlmann ansat i DR. Mange husker stadig Lone Kühlmann som bl.a. udenrigsmedarbejder på TV-Avisen.1988-90 var Lone Kühlmann chefredaktør for Alt for damerne. 1994-99 var Lone Kühlmann formand for TV2-Danmarks bestyrelse.

I dag arbejder Lone Kühlmann som forfatter, foredragsholder og ordstyrer. Løbende skriver Lone Kühlmann desuden kommentarer i Politiken, Information og Femina. Slagfærdigheden og de præcise betragtninger har gjort Lone Kühlmann til en af Danmarks mest populære foredragsholdere.

Lone Kühlmanns form er uimponeret og direkte. De store bestsellere ”Lev selv” fra 1994 og ”Vi bliver ikke yngre – fat det” 2008 har skaffet Lone Kühlmann et stort og begejstret publikum.

I 2005 udgav Lone Kühlmann ”Med slør – og uden. Kvinder i Syrien” med fotos af Tine Harden. Bogen er et eksempel på, at Lone Kühlmanns kritiske analytiske blik på kvindeliv og samfundsforhold ikke begrænser sig til Danmark.

Lone Kühlmann har desuden skrevet en række biografier: ”Nålen i armen – slægten og brødrene Price” (2007), ”Dansen var det hele værd” (2006) om Nini Theilade, ”Jeg vil og jeg kan. Bodil Müller – portræt af en pioner” (1999) og (Mod og vilje – portræt af Edith Rode” (1991).

Senest har Lone Kühlmann udgivet ”Det skal se nemt ud” (2015). I denne bog fortæller Lone Kühlmann med humor og stort overskud om sit liv som kvindelig journalist i en mandsdomineret verden.

Læs mere

Seneste udgivelse

Det skal se nemt ud

”Hillary Clinton var i København i forbindelse med FN’s sociale topmøde i Bella Center, og enten hun selv eller en kvik person på ambassaden havde fået den idé at markere Kvindernes Internationale Kampdag med at invitere tyve danske kvinder til Rydhave.
Det siger sig selv, at vi alle tyve var højt oppe, da vi ankom i vores bedste brunchtøj. Trods alt havde amerikanerne kunnet vælge mellem alle kvinder i Danmark, og de havde valgt os! Det var Nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen, jorddrotten og lensgrevinde Irene Wedell-Wedellsborg, som hele tiden sagde: ”Jeg fatter ikke, hvad jeg laver her”, kulturpersonligheder som Suzanne Brøgger og Susse Wold, formanden for det daværende Kvindeligt Arbejderforbund Lillian Knudsen og flere politikere, herunder Marianne Jelved og Mimi Jakobsen. Hillary Clinton bragede igennem som en varm, begavet og vittig kvinde. (…)

”Man er så synlig som kvindelig politiker,” sagde Mimi. ”Hver gang, man stikker snuden frem, så kommer der én og hugger den af.”
Der blev nikket indforstået rundt om bordet. Den kendte vi godt. Men ikke Hillary. Hun lænede sig frem mod Mimi, og uden at blinke sagde hun opmuntrende:

”Herregud. Den vokser jo altid ud igen.”
Jeg faldt for hende lige dér.”

 

(Uddrag fra bogen)

Bøger af Lone Kühlmann

Vis mere
Tilføj til ønskeliste

Det skal se nemt ud

Lone Kühlmann

Tilføj til ønskeliste

I medgang og medgang

Lone Kühlmann

Tilføj til ønskeliste

Lev selv

Lone Kühlmann

Tilføj til ønskeliste

Lev selv

Lone Kühlmann