Lisa Genova

Beskrivelse

Lisa Genova har en ph.d. i neurovidenskab fra Harvard, men har også arbejdet som skuespiller. Hendes baggrund afspejles tydeligt i hendes romaner, der dels er inspireret af neurovidenskaben, dels af det menneskelige sind. Hun slog igennem med debutromanen, Stadig Alice (2009), der handler om en kvindelig Harvard-professor med Alzheimer og blev filmatiseret i 2014 med Julianne Moore i hovedrollen. Siden er udgivet romanen Et helt nyt liv (2011) om en kvinde med forstyrrelsen left neglekt og Livet efter dig (2013) om en dreng med autisme og venskabet mellem to kvinder. I 2018 udkom En sidste melodi om koncertpianisten Richard, der rammes af ALS. Romanen er en skildring af sygdommen, som den opleves på nærmeste hold, men lige så meget en historie om et forlist ægteskab og om at kunne tilgive og søge tilgivelse, inden det er for sent.

www.lisagenova.com

Læs mere

Seneste udgivelse

En sidste melodi

Lisa Genova, forfatteren til Stadig Alice, er tilbage med en gribende roman om at finde lyspunkter, selv når livet ser allermest sort ud.

Richard er en berømt koncertpianist, og han elsker at optræde og høste publikums anerkendelse, men der er noget galt. Fingrene danser ikke helt så let over tangenterne som før, og det er bare det første symptom på, at Richard er ramt af den forfærdelige sygdom ALS, der langsomt er i gang med at lamme hans krop.

Richards ekskone, Karina, er stadig rasende på Richard, selvom der er gået tre år, siden de blev skilt. Hun giver Richard og deres mislykkede ægteskab skylden for, at hun ikke fik levet drømmen om at blive jazzpianist ud og i stedet er endt som klaverlærerinde for mere eller mindre talentfulde elever.

Efterhånden som Richards sygdom skrider frem, og han ikke længere kan klare sig selv, må Karina beslutte sig for, hvilken rolle hun vil spille i hans sidste tid. Er det muligt at lægge mange års bitterhed til side og opnå en form for forsoning, inden det er for sent? Og kan Richard slutte fred med sin far, der aldrig har anerkendt sin søns valg af karriere? Og få tilgivelse af sin datter, der er vokset op med en far, der elskede sit klaver højere end hende?

Pressen skriver:

»Fortællingen er hjerteskærende og stærkt bevægende …«
Litteratursiden

»Det er en meget rørende fortælling …«
**** – Bogrummet.dk 

»Lisa Genovas fortælling er på én gang både rå og rørende … ”En sidste melodi” er en roman med ægthed og varme.«
Bogvægten

Bøger af Lisa Genova

Tilføj til ønskeliste

Stadig Alice

Lisa Genova

Tilføj til ønskeliste

En sidste melodi

Lisa Genova

Tilføj til ønskeliste

Livet efter dig

Lisa Genova

Tilføj til ønskeliste

Et helt nyt liv

Lisa Genova