Lea Letén

Beskrivelse

Lea Letén (f. 1982) er autodidakt børnebogsforfatter og illustrator. Hun debuterede med Mor og Minna i svømmehallen i 2006, og selv om stregen har udviklet sig siden da, viste denne debutbog tydeligt, hvad Leas primære fokus er: De små hverdagsoplevelser, som for et barn er levende dramaer med dertilhørende kæmpe følelser. Stilen i både streg og ord er humoristisk, varm og naiv. Lea Leténs tilgang til historiefortælling bygger på hendes egne minder fra barndommen. Hun tager udgangspunkt i de stemninger, der fyldte hende som barn, og omsætter dem til historier, som de små læsere kan leve sig ind i. Den empatiske tilgang til de yngste og evnen til at se verden fra deres perspektiv er gennemgående for hendes værker og bliver ofte fremhævet og rost i anmeldelser. Lea Letén er også cand.it, og hun arbejder på at trække den håndtegnede illustration og de optimale fortælleformer med ind i nye digitale værker for børn.

Bibliografi:
Debuterede i 2006 med Mor og Minna i svømmehallen. Siden er udkommet følgende værker, hvor Lea Letén har bidraget med både tekst og billeder: Gaven til far (2007), Mads maler kunst (2009), Uffe fanger en fisk (2010) og Uffes flotte festtøj (2014). Er nomineret til Nordisk Råds Børnelitteraturpris 2016 sammen med Bent Haller for illustrationerne til Magnolia af Skagerrak.

Læs mere

Seneste udgivelse

Nunu

Poetisk bog om at vokse op og vokse til. Om venskaber, familier og om stor og høj livsglæde, selvom livet også rummer alvor. I små rimende tekster formår forfatteren Anne Prytz Schaldemose at forene den danske rimende digttradition med et moderne pigeunivers, gennemillustreret i farver af Lea Letén. Fra 5-9 år.

Pressen skriver:

»Det er en nydelig bog, og de enkle vers kan måske inspirere de unge læsere til at lege med sproget.«
- Birte Strandby, Bogvægten

»’Nunu og veninder’ er en poetisk og anderledes billedbog på vers om pigen Nunus hverdag i stort og småt henover et år. […] Fraværet af en typisk fortløbende historie giver fortællingen noget tidløst over sig, og Anne Prytz Schaldemose rammer smukt ned i følelsen af, at tiden står stille, når man er barn.«
- Line Hoffgaard, Litteratursiden

Bøger af Lea Letén

Tilføj til ønskeliste

Nunu

Anne Prytz Schaldemose, Lea Letén