Lars Normann Jørgensen

Beskrivelse

Lars Normann Jørgensen, født 1952, arbejdede i Amnesty International fra 1992 til 2015. Det var under en rejse til Filippinerne i 1979, at Lars blev engageret som frivillig i Amnesty. Her stod han for første gang ansigt til ansigt med tortur og undertrykkelse, og senere fulgte næsten 25 år som generalsekretær i Amnesty.

Lars Normann Jørgensen er cand.scient. og arbejdede inden Amnesty i forskellige ulandsorganisationer. Med udgangen af 2015 gik Lars Normann Jørgensen af som generalsekretær for Amnesty International Danmark. Dermed afsluttedes et langt arbejdsliv i spidsen for en organisation, som kæmper for menneskerettighederne over hele kloden. I 2016 udgav han sin bog UDEN VOLD OG MAGT, der handler om hans 25 år hos Amnesty.

Foto: Amnesty, 2012

Læs mere

Seneste udgivelse

Uden vold og magt

På sine rejser rundt i mere end 60 lande møder Lars torturbødler såvel som ofre for tortur. Mennesker, som har fået deres liv ødelagt for altid. Andre som kæmper sig tilbage ofte med Amnestys hjælp. Han møder de tamilske tigres ledelse, kort før de bliver dræbt af Sri Lankas hær. Oplever borgerkrigen og undtagelsestilstanden i Nepal på nært hold. Han besøger flygtningelejre i Gaza og går i spidsen for en LGBTI-pride i Vilnius omgivet af tusindvis af sortklædte højreekstremister og stort politiopbud.

Bøger af Lars Normann Jørgensen