Kasper Elbjørn

Beskrivelse

Kasper Elbjørn

Kasper Elbjørn er født i København i 1973. Han blev cand.scient.pol. fra Institut for Statskundskab i København i 2002. Umiddelbart inden sin kandidatgrad blev han ansat i Udenrigsministeriet som fuldmægtig i Sekretariatet for miljø og bæredygtig udvikling. Allerede i juli samme år skiftede han imidlertid til tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensens østersøorganisation, Baltic Development Forum, hvor han var projektchef og senere avancerede til vicedirektør indtil 2005.

I 2004 var han blandt medstifterne af den uafhængige tænketank Center for politiske studier (CEPOS), og blev ansat som kommunikationschef, da tænketanken begyndte sit arbejde i marts 2005. Ud over ansvaret for kommunikationsstrategien fik han opgaven at søsætte tænketankens historieprojekt 20 begivenheder der skabte Danmark, der udkom hos Gyldendal i 2006. Formålet med projektet var at bidrage til den igangværende erindringspolitiske diskussion, men også at nedbryde tabuer og gøre op med myter i historieskrivningen samt sætte fokus på institutioner, der gennem tiden har promoveret den borgerlige humanisme og det liberale frisind. Endvidere var antologien en kærkommen lejlighed til at vise, at CEPOS var andet end en økonomisk-politisk tænketank.

Kasper Elbjørn har siden maj 2007 været pressechef i en dansk investeringsbank, men bidrager stadig med meninger og analyser – især om udenrigspolitiske forhold – i den offentlige debat. Han var medredaktør og bidragsyder til På ret kurs. Et tilbageblik på systemskiftet i 1982 (People’s Press, 2007) om de omfattende økonomiske og politiske reformer under Poul Schlüters regeringer i 1980’erne, og han er blandt bidragyderne til en kommende CEPOS-antologi ”Konservative tænkere”, hvor han skriver om den tidligere amerikanske senator og præsidentkandidat, Barry Goldwater.

Læs mere

Bøger af Kasper Elbjørn

Tilføj til ønskeliste

20 begivenheder

Kasper Elbjørn