José Saramago

Beskrivelse

José Saramago (1922-2010) blev født i Ribatejo i Portugal, men emigrerede sent i livet til Lanzarote.

I 1998 modtog Saramago Nobelprisen i litteratur og slog dermed sin status som en af det 20. århundredes største fortællere fast. Hans varemærke er den politiske fabel og en prosa med talrige digressioner og en underfundig satire.

På dansk er udsendt: Historien om Baltasar og Blimunda og den forunderlige passarola, Det år Ricardo Reis døde, Stenflåden, Historien om Lissabons belejring, Jesusevangeliet, En fortælling om blindhed, Alle navnene, Hulen, Den duplikerede mand, En beretning om klarsyn, Døden udebliver indimellem og Elefantens rejse.

Læs mere

Seneste udgivelse

EN FORTÆLLING OM BLINDHED

En bilist standser for rødt. Og da lyset skifter, rører han sig ikke. Han er pludselig blevet blind.

Et venligt medmenneske hjælper bilisten med at komme hjem. Næste dag er også hjælperen blevet blind.

Det er begyndelsen på en uforklarlig epedemi, som snart fører til kaos, rædsel og brutalitet. Det ukendte og skræmmende sætter mekanismer i gang, som fjerner dannelsens tynde fernis. Men til trods for blindheden er der dog stadig nogen, der 'ser' og forsøger at samle de gode kræfter.

José Saramagos roman kan læses som en fabel, en realistisk fantasi med stærke politiske undertoner. Men heller ikke i denne sammenhæng mangler livet de bizarre sider, humoren og de overraskende vendinger, der er typiske for Saramagos fortællemåde.

Modtager af Nobelprisen i litteratur i 1998.

 

Pressen skriver:

»Romanen hører til det absolut bedste fra den gamle mesters hånd.«
– Thomas Thurah, Information

»Måske Saramagos vigtigste og mest interessante bog. Hans sprog er det rigeste, mest indfaldsrige og fantasifulde, der skrives inden for det portugisiske område.«
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Bøger af José Saramago

Tilføj til ønskeliste

Kain

José Saramago