John Chr. Jørgensen

Beskrivelse

John Chr. Jørgensen er dr.phil. og tidligere lektor på Nordisk Institut, Københavns Universitet. J. C. Jørgensen har ved siden af sin forskning i mange år været litteraturanmelder og -redaktør på blandt andet Politiken og Ekstra Bladet. Med bogen ”Kommer de som ven eller interviewer” binder han sine to fagområder sammen i en underholdende og oplysende bog om interviewets historie i danske presse.

Læs mere

Seneste udgivelse

Journalist af karsken bælg

– Jeg vil egentlig meget gerne huskes for min journalistik, for den er ligesom blevet overskygget af Matador, har Lise Nørgaard engang sagt.

Hun skrev sig første gang ind i danskernes hjerter med tv-fortællingen om de to familier i Korsbæk, men allerede dengang havde hun allerede en lang og hæderkronet journalistisk karriere bag sig – som elev og reporter på Roskilde Dagblad, som forbrugerjournalist på Politiken, som brevkasseredaktør og chef på ugebladet Hjemmet og som stjerneskribent på Berlingske Tidende.

I denne biografi om Lise Nørgaard som journalist fortæller John Chr. Jørgensen historien om Lise Nørgaards journalistik og hendes særlige talent. JOURNALIST AF KARSKEN BÆLG beretter levende og elegant om hendes mesterlige reportager fra det efterkrigsramte Tyskland, om hendes finurlige interview med den russiske ministerpræsidents kone og om hendes satiriske reportage fra det royale bryllup i Athen – som i øvrigt fik et mærkværdigt efterspil, hvor en postforsendt lort spillede hovedrollen.

Bøger af John Chr. Jørgensen