Jesper Gaarskjær

Beskrivelse

Journalist Jesper Gaarskjær har tidligere bl.a. skrevet flere af vores klubfodbold-bøger, bl.a. ”Barca” og ”Manchester United”.

Læs mere

Seneste udgivelse

Bornholm besat

Ved middagstid 7. maj 1945 fløj russiske fly ind over Rønne og Nexø og sønderbombede de to byer. Mange blev dræbt, begge byer blev lagt i ruiner, og mens det øvrige Danmark jublede over befrielsen, gik Den Røde Hær i land og besatte øen. Bornholm skulle først blive rigtigt frit 5. april 1946 - knap et år efter resten af landet.

I BORNHOLM BESAT fortæller journalist Jesper Gaarskjær historien om Bornholms besættelse - lige fra tyskerne ankommer til øen, til russerne forlader den. Det er en beretning med masser af drama i form af stikkerlikvideringer, bombeattentater og klipning af feltmadrasser, men det er i lige så høj grad en beretning, der viser, at den russiske besættelse ikke var så uproblematisk, som den sidenhen er blevet fremstillet.

Bogen dokumenterer de talrige russiske overgreb på den danske ø, heriblandt overfald, plyndringer, røverier og gruppevoldtægter, og afdækker samtidig det politiske spil bag kulisserne: De danske politikere vidste nemlig besked, men foretog sig intet - af frygt for Stalin. Og på Bornholm følte man sig glemt, svigtet og forladt.
 

Bøger af Jesper Gaarskjær

Tilføj til ønskeliste

Manchester United

Jesper Gaarskjær

Tilføj til ønskeliste

Liverpool

Jesper Gaarskjær

Tilføj til ønskeliste

Barça

Jesper Gaarskjær

Tilføj til ønskeliste

Bornholm besat

Jesper Gaarskjær