Janus Kodal

Beskrivelse

Janus Kodal er født i 1968. Han debuterede i 1991 med digtsamlingen ANTOLOGI og har udgivet seks digtsamlinger, senest HOVEDBANEN OG ANDRE IMPULSKØB, 2008. Forfatterskabet fungerer på mange måder illustrativt i forhold til den bevægelse som den danske lyrik har foretaget op gennem 90’erne og ind i 00’erne. Forbindelsen til 80’erlyrikken er tydelig i ANTOLOGIS digte, som for en stor dels vedkommende tager afsæt i storbyrummet og tematiserer eksistentiel søgen i såvel den postmoderne værdiløshed og kærligheden. Langdigtet INGENTINGS MESTRE undersøger også eksistensen, men arbejder med et minimalistisk udtryk. I de seneste samlinger foretager Kodal endnu et radikalt skifte, idet man her finder et ironisk spil med masker og attituder og en harsk udlevering af digtningens institution.

Læs mere

Seneste udgivelse

Blomster i vand

I Blomster i vand fortæller Margit Engen og Peter Bilde Fogh om det, de fleste af os har brug for: Inspiration og tricks til at sætte blomster i vand – både dem, vi køber og dem fra naturen og haven. Arrangementerne fordeler sig på både moderne og romantiske ideer, og en vigtig del af bogen er desuden valg af vase, skål eller krukke, så stilen i vase og blomster hænger sammen, og materialerne præsenteres harmonisk.

 

Hvert projekt ledsages af danske og latinske navne på de anvendte blomster og grene, og der gives forklaring på, hvordan man bygger hver enkelt blomsterinstallation op.