Jan Ove Ekeberg

Beskrivelse

Jan Ove Ekeberg (f. 1954) er født i Skedsmo i Norge og bor nu i Fredrikstad. Han har en uddannelse i statsvidenskab og har en lang karriere bag sig som journalist på forskellige norske aviser og på norsk tv. Han debuterede som forfatter i 1996 med en biografi om Gro Harlem Brundtland og har siden skrevet både dokumentarbøger, børnebøger og romaner. Den sidste vikingekonge er den første af Ekebergs romaner, der udkommer på dansk, og romanen tegner til at blive hans internationale gennembrud.

Læs mere

Seneste udgivelse

Den sidste vikingekonge

Anmelderrost historisk roman, der skildrer den sidste vikingekonge, Harald Hårderådes, dramatiske unge år.

Da Harald Hårderåde faldt i England i Slaget ved Stamford Bridge i 1066, var vikingetiden forbi. Hans forsøg på at erobre England blev vikingernes sidste dristige togt.

I Den sidste vikingekonge møder vi Harald som ung på hjemgården Stein, som styres af hans myndige mor, Åsta. Til gården kommer Haralds halvbror, kong Olav, men han jages af fjender og må flygte videre. Tilbage på gården bliver den hårdtsårede Rane Kongsfostre, der engang var en berygtet viking. Nu er han en olding med bare én hånd. Kongens flugt og mødet med Rane vender Haralds beskyttede liv på hovedet, og sammen drager den unge mand og den gamle kriger ud på en farefuld færd, som slutter i Stiklestad ved Norges hidtil største slag.

Pressen skriver:

»Den ligner en international bestseller […]«
***** – Femina

Bøger af Jan Ove Ekeberg