Jacques Blum

Beskrivelse

Jacques Blum

Gennem mange år samfundsdebattør og foredragsholder.

Forfatter til en lang række bøger om sociale, etniske og psykiske minoriteter, kriminalitet, teater og fremtidsstudier, bl.a.: Dansk og/eller jøde, Racisme på dansk, De grimme ællinger, Minoritetsproblemer i Danmark, Splinten i øjet, Teaterliv i Danmark og senest sammen med Eva Bøggild bøgerne Løgnens veje – om benægtelsen af Holocaust og Auschwitz – en introduktion samt undervisningsmaterialet Auschwitz og benægtelse.

Ansvarshavende redaktør for Magasinet Goldberg, et magasin om jødisk kunst, kultur, religion og samfund, samt redaktør på Forlaget Goldberg&Mor.

Født som statsløs flygtning i Sverige i 1945 af polsk/tyske forældre. Kom til Danmark 3 måneder gammel og blev dansk statsborger som 18-årig. Er vokset op i en ortodoks jødisk familie, uddannet kultursociolog ved Kbh.s Universitet og ansat i 17 år ved bl.a. Det Teologiske Fakultet, Det Danske Center for Menneskerettigheder, Lunds Universitet og RUC. Far til en datter på 32 år og en søn på 10 år.

Læs mere

Seneste udgivelse

Til et folk de alle høre

Selvom 'jøderne' i Danmark siden 1945 har været en solstrålehistorie, er det dog ikke - og har bestemt ikke altid været - et problemløst forhold. Med udgangspunkt i personlige historier fortæller forskellige fremtrædende jødiske kulturpersonligheder om deres erfaringer med blandt andet integration, antisemitisme, Israel og islam.

Bøger af Jacques Blum