Jørgen Lange Thomsen

Beskrivelse

Jørgen Lange Thomsen (f. 1944) er opvokset i København, med skolegang på Rådmandsgade Skole og Sorø Akademi. Han er professor emeritus og tidligere retsmediciner og stabsobducent.

Thomsen er grundlægger af Dansk Selskab for Retsmedicin.

Han har skrevet flere videnskabelige artikler om retsmedicinske emner og er medforfatter af lærebøger i Danmark og udlandet. Dertil har han forfattet hhv. En retsmediciner fortæller (2002) og Døden har jo en årsag (2005), og er desuden redaktør og medforfatter på flere.

Thomsen har holdt talrige populærvidenskabelige foredrag om livet som retsmediciner, og med tillige talrige rejser overalt i verden til retsmedicinske undersøgelser - herunder tsunamien og New York 11. september 2001.

Fotograf: Maria Giørtz-Behrens, 2013

Læs mere

Seneste udgivelse

Liv og død - en retsmediciner ser alt

De fleste genkender nok ordene coroner og retsmediciner fra Hollywood-film, TV-serier og krimier. Men hvad indebærer denne titel egentlig – og hvor går grænsen mellem fakta og fiktion? Hvornår bliver underholdning vægtet højere end sandhed?

I Liv og Død svarer en af verdens førende retsmedicinere og professor emeritus Jørgen Lange Thomsen på disse spørgsmål ved at genfortælle nogle af de mest interessante og grusomme sager fra sin mangeårige karriere.

Der er hverken mangel på underholdning eller sandhed, når han beretter om en dag i en retsmediciners liv. Men det er ikke en bog for sarte sjæle, for en retsmediciner ser alt.