Jørgen Johansen

Beskrivelse

Jørgen Johansen (f. 1941), forfatter og journalist.
Jørgen Johansen har siden 1964 skrevet litteraturanmeldelser til Berlingske Tidende, og han har været ansat i DR 1971-2009, hvor han blandt andet har været chef for Radio Kultur, og i en årrække var redaktør af og vært for programmet Europaklip.

Som forfatter debuterede Jørgen Johansen i 1968 med novellesamlingen Plankeværk, og han har siden skrevet og redigeret en lang række bøger. Foruden debatbøger sammen med Anette Bruun Johansen har han udgivet bøger om kulturdebat og litteratur som Virkeligheden i bevægelse (1987) og Fremskridtets frontløber. Om ingeniøren i dansk litteratur (1992), men først og fremmest har han gjort rejseskildringen og den europæiske kulturhistorie til sit speciale.

Siden Græske udflugter fra 1986 har han blandt andet skrevet 21 franske byer (1996), Handel og vandel. En kulturhistorisk rejse mellem byer, borgere og billeder i Flandern og Nederlandene (2002) og Gyldendals bog om pilgrimme og pilgrimsrejser (2005). De seneste bøger er Vejen til Rom. (2008), Vejene til Santiago (2011) og Veje til Nidaros (2014).

Læs mere

Seneste udgivelse

Veje til Nidaros

VEJE TIL NIDAROS er en selvstændig del af en trilogi, som handler om de store europæiske pilgrims- og kulturveje, og som også omfatter VEJEN TIL ROM og VEJENE TIL SANTIAGO. Jørgen Johansen, der er journalist, anmelder og tidligere programredaktør ved P1, føjer i denne bog en vigtig nordisk dimension til den europæiske kulturhistorie.

 

Bøger af Jørgen Johansen

Tilføj til ønskeliste

Veje til Nidaros

Jørgen Johansen