Jørgen I. Jensen

Beskrivelse

Jørgen I. Jensen, født 1944, er en dansk faglitterær forfatter og tidligere lektor ved Institut for Kirkehistorie på Københavns Universitet fra 1976-2004. Han har en omfattende foredrags-, skribent- og udgivervirksomhed om emner som musik, teologi, litteratur, kulturhistorie og sport.

Jørgen I. Jensen har bl.a. skrevet bøger om Carl Nielsens og Per Nørgårds musik og han var medlem af udvalget for musik til Danmarks Kulturkanon.

Læs mere

Seneste udgivelse

Carl Nielsen. Danskeren

Den store danske komponist Carl Nielsens liv (1865 - 1931) og værk sat ind i både et kulturhistorisk, musikalsk og personligt perspektiv. Jørgen I. Jensen store, kloge biografi, som blev berømmet af pressen, da den første gang udkom i 1991, skildrer levende, hvordan Carl Nielsens usædvanlige ægteskabshistorie med dens op- og nedture sammen med tidens kulturelle strømninger og historiske begivenheder virker ind på hans musik og på forståelsen af ham selv. Spændende som en roman. Illustreret og med et nyskrevet efterskrift i anledning af 150 året for Carl Nielsens fødsel.

Bøger af Jørgen I. Jensen