Jørgen Flindt Pedersen

Beskrivelse

Jørgen Flindt Pedersen

Jeg er født den 28. februar i Odense, student fra Odense Katedralskole 1958 og kandidat i statskundskab fra Århus Universitet i 1964. Jeg har senere arbejdet som journalist, filminstruktør og forfatter, men også bestridt ledende job som chefredaktør for Det Fri Aktuelt (1987-1993) og administrerende direktør for TV2/DANMARK (1993-1999).

Siden 2000 har jeg arbejdet som freelance inden for rammerne af produktionsselskabet Far Film, Kerteminde.

Har sammen med Erik Stephensen modtaget Cavling-prisen, Krygerprisen og byen Mannheims store dokumentarpris for Din nabos søn. Berlingske Tidendes hæderspris for redaktørtiden på Det Fri Aktuelt. Modtog 2002 TV-festivalprisen sammen med Anders Riis-Hansen for Drengene fra Vollsmose.

Grand Prix, Odense Film Festival 2003 for De besatte.

Fredsprisen, Dansk Forfatterforening, 2004.

Jeg har ud over deltagelse i antologier udgivet:
USA – drøm og virkelighed (1975)
Hjerteblod – erindringer (2000)
Drengene fra Vollsmose (2002)
Brylluppet i Ramallah (2003)
Alle på Gyldendal.

Jeg holder foredrag over mine erindringer, om medieudviklingen, om Mellemøsten, om integration – på baggrund af Drengene fra Vollsmose – samt om tortur og menneskerettigheder – det sidste på baggrund af filmen Min broders vogter fra 2009.

Jeg er bosiddende i Kerteminde og arbejder for øjeblikket på en film om maleren Fritz Syberg samt en fortsættelse af togtet med skibet Rylen i serien ”Gensyn med de danskes øer”.

Jeg har siden 1962 været gift med Birgitte Axel Pedersen.

Kontakt:
Dosseringen 18, 5300 Kerteminde
jfp@farfilm.dk og +4540373210

Læs mere

Seneste udgivelse

Hjerteblod

Det var en pæn og borgerlig familie domineret af stærke kvinder, Jørgen Flindt Pedersen i 1940 blev født ind i. Faderen var afdelingsleder på en virksomhed i Odense, moderen hjemmegående husmor, og hun og bedstemødrene lagde aldrig skjul på, at de havde ambitioner på Jørgens vegne. Jørgen Flindt Pedersen skildrer åbenhjertigt både op- og nedture, mentale som karrieremæssige, og giver dertil et signalement af en generation, der påvirket af '68, ungdomsoprøret osv. eksperimenterer med livsstil og samfundsformer, men også indtog centrale pladser i det danske samfund.

Bøger af Jørgen Flindt Pedersen

Tilføj til ønskeliste

Hjerteblod

Jørgen Flindt Pedersen