Italo Calvino

Beskrivelse

Italo Calvino (1923-1985) var italiensk journalist og forfatter, hvis omfattende og originale forfatterskab som en seismograf har registreret samfundets og tankens forandringer.

Italo Calvino blev født i Cuba og voksede op i San Remo i Italien. Hans omrejsende botaniker-forældre var glødende anti-facister, og efter at have flygtet fra militærtjeneste i 1943, sluttede Italo Calvino sig til en kommunistisk modstandsgruppe.

Efter krigen skrev han for kommunistiske tidsskrifter og fik arbejde på forlaget Einaudi. Hans første roman, Stien med edderkopperederne, udkom i 1947, hvor han også færdiggjorde sin kandidatgrad i litteratur.

I 1957 meldte Italo Calvino sig ud af kommunistpartiet i desillusion over Sovjetunionens invasion af Ungarn. Næsten samtidig fik han sit internationale gennembrud med Klatrebaronen fra 1957. Hans værker fra denne periode er præget af en neorealistisk stil, der med sprudlende fantasi og geometrisk logik behandler individets voksende fremmedgørelse.

I anden del af forfatterskabet blev Italo Calvino bannerfører for en mere spekulativ, postmoderne stil, med hovedværker som De usynlige byer fra 1972 og Hvis en vinternat en rejsende fra 1979 - der blev udgivet på dansk i 1984. Hans fortællinger udmærker sig ved intellektuel spænding, ofte i paradoksets form, afsøgen af nye fortælleformer, ironisk-humoristisk distance og en klar, billedskabende prosa.

Italo Calvino er internationalt anderkendt som en af både efterkrigstidens og postmodernismens store forfattere, og var flere gange på tale som Nobelpriskandidat.


Læs mere

Seneste udgivelse

Vore forfædre

Trilogien VORE FORFÆDRE fra 1950'erne udkommer for første gang på dansk i sin helhed. Allergoriske fabler om livets eksistentielle vilkår, fortrædeligheder og moralske valg fra det tidlige forfatterskab.

Bøger af Italo Calvino

Tilføj til ønskeliste

Vore forfædre

Italo Calvino

Tilføj til ønskeliste

Marcovaldo

Italo Calvino

Tilføj til ønskeliste

Hr. Palomar

Italo Calvino