Hanne Ørstavik

Beskrivelse

Hanne Ørstavik, født 1969, er norsk forfatter og cand.mag. i psykologi, fransk og sociologi. Derudover har hun gået på Forfatterstudiet i Bø, Telemarken.

Hanne Ørstavik debuterede som forfatter i 1994 med den minimalistiske HAKK. Siden har Hanne Ørstavik udgivet en lang række romaner, heriblandt HYÆNERNE fra 2012, DER FINDES EN STOR ÅBEN PLADS I BORDEAUX fra 2014 og PÅ TERASSEN I MØRKET fra 2015.

Hannes Ørstaviks forfatterskab har forholdet mellem litteratur og hverdagsliv som et gennemgående tema. Ofte tumler Hanne Ørstaviks figurer med eksistentielle spørgsmål. Derudover er temaer som begær, kvindelighed og kropslighed også genkommende temaer i Hanne Ørstaviks romaner.

Hanne Ørstavik modtaget en lang række priser, bl.a. Sult-prisen 1999, P2-lytternes romanpris 1999, Oktoberprisen 2000, Amalie Skram-prisen 2002, Brageprisen, 2004, Klassekampens litteraturpris 2004 og Aschehougprisen 2007.

Læs mere

Seneste udgivelse

På terrassen i mørket

”Kan jeg elske en anden uden at forsvinde fra mig selv”
Efter bruddet med Jostein rejser socialantropologen Paula til Sydspanien. Her vil hun sælge seksuelle tjenester for at komme tvivlen til livs: Vil han have mig? Jostein siger godt nok, at han vil, men han lader hende ikke mærke det. Paulas projekt er at finde frem til glæden, styrken og trygheden i det seksuelle forhold.
Hun opholder sig i gæstehuset ved Malagas universitet, som er højt beliggende med udsigt over havet. Aftnerne tilbringer hun på terrassen, hvor hun taler med Vera, biolog og forsker fra Ecuador. Vera tager Paula med på en rejse ind i sig selv, hvor dyrene og de indre billeder bliver levende. Barndom og forladthed og længslen efter nærhed væves sammen.
”Der må findes en måde at elske på som er min (...) en måde som ikke er et sår. Som er god, som er hvile, som er velkomst.”
På terrassen i mørket handler om sorg. Om hvad kærlighed og seksualitet er og kan være. Om at falde fra hinanden og heles igen.