Flemming Søeborg

Beskrivelse

Flemming Søeborg, født 1954, er livslang togentusiast og udgiver bladet Spor og baner om modeljernbaner.

Han er forfatter til bl.a. DER KOMMER TOG fra 2014 og DER KOMMER ALTID EN SPORVOGN fra 2015 og en række historiske bøger, bl.a. om Besættelsen.

Læs mere

Seneste udgivelse

Der kommer flere tog

Så er fortsættelsen til bestselleren ”Der kommer tog” klar. Den nye bog, ”Der kommer flere tog”, beskriver i ord og flotte billeder den periode, hvor DSB gik fra at være en støvet etat til at blive en moderne, kundeorienteret virksomhed: Ny ledelse, ny struktur, og ikke mindst nyt materiel, nyt design, nye farver og masser af gode og sprudlende idéer kendetegnede DSB i årene 1970-90.

Det var en tid med optimisme, og de to oliekriser i 1970’erne betød, at jernbanerne atter fik stor betydning i samfundet. DSB greb chancen: Der kom røde IC-tog med togkiosker hver time, nye tog på sidebanerne, store færger på Storebælt, ligge- og sovevogne mellem landsdelene, og skulle man udenlands, var der direkte forbindelser til hele Europa – for eksempel kunne man køre til Rom eller Moskva i den samme vogn hele vejen. De unge valgte toget - Inter Rail var lig med frihed.

Også privatbanerne klarede skærene med nyt materiel eller med gamle skinnebusser. Mangfoldigheden var stor. Jernbanerne var populære som aldrig før – eller siden! Genoplev de gode tider i bogen!

Bøger af Flemming Søeborg