Erik Ingemann Sørensen

Beskrivelse

Erik Ingemann Sørensen (1946)

Har været underviser i 33 år. Skolekonsulent og rejselektor.
Har været medredaktør af ”Historie & Undervisning” og dansk redaktør ved tidsskriftet ”Nordisk Kontakt” udgivet af Nordisk Råd.
Nu tilknyttet Kerteminde Lokalhistoriske Arkiv. Redaktør af www.kertemindehistorie.dk.

Har blandt andet skrevet: ”Problemstillinger omkring nazismen i Tyskland frem til 1940”, ”Esben – en dreng i krig”, udgivet af Østfyns Museer i anledning af landgangen i Kerteminde i 1659 samt ”Under sejl. Hans Storms liv og levned 1810-1878”. Har desuden lavet en lang række undervisningsmaterialer for Nordisk Råd og Ministerråd.

Har skrevet adskillige historiske artikler bl.a. om ”De tyske flygtninge i Kerteminde 1945/46” og ”Retsopgøret i Kerteminde 1945”.

Anmelder ved ”Historie-online” – Dansk Historisk Fællesråd.

Læs mere

Seneste udgivelse

1864

»Historien om krigen 1864 fortalt i 3D«
Tom Buk-Swienty

1864 – en guide i krigens fodspor er noget så originalt som en turguide til et stykke afgørende dansk historie. Her bliver historien om krigen i 1864 atter vakt til live, og læseren bliver taget med på en inspirerende rejse til de steder, hvor nogle af danmarkshistoriens mest dramatiske begivenheder udspillede sig.

Bogen viser, hvordan der så og ser ud, eksempelvis ved Kongshøj, Dannevirke, Dybbøl og Als, og inviterer læseren op af lænestolen for selv at opleve, hvordan det er at stå midt i historien – der hvor landmandssønnen fra Mols engang for mange år siden sloges vildt og brutalt med bagersvenden fra Berlin.

Bogen er rigt illustreret og udstyret med kort og kørselsvejledninger, så man nemt kan planlægge den tur, der passer en bedst – hvad enten det er en længere rejse over flere dage eller en kortere dagsudflugt til en enkelt destination.

Så pak tasken, eller sæt dig godt tilrette i lænestolen, og oplev, at historien lever!

Bøger af Erik Ingemann Sørensen

Tilføj til ønskeliste

1864

Erik Ingemann Sørensen