Dennis Nørmark

Beskrivelse

Dennis Nørmark, født 1978, er cand. mag. i antropologi. Professionel foredragsholder, konsulent og kommentator på både arbejdsmarked, politik og kulturstof. Han har tidligere været konceptualiserende konsulent i flere tvirksomheder, hvorfra han blandt andet har fået sit store kendskab til kulturmøder på arbejdspladser, som er omdrejningspunktet for flere af hans bøger.

Dennis Nørmark er desuden en skribent med en politisk pen, professionelt bestyrelsesmedlem i blandt andet DR, en af landets mest citerede antropologer og forfatter til flere bøger, bl.a. Kulturforståelse for stenalderhjerner, der både er kommet i en dansk og en engelsk version, og Humanistens guide til det private erhvervsliv.

Foto: Robin Skjoldborg, 2018

Læs mere

Seneste udgivelse

Pseudoarbejde

For 100 år siden var alle overbeviste om, at vi i dag ville arbejde 15 timer om ugen. Det skete ikke. Og det var ikke, fordi effektiviseringerne udeblev. Vi arbejder sta­dig på livet løs. I denne bog begiver antropologen Dennis Nørmark og filosoffen Anders Fogh Jensen sig ud på en rejse for at finde ud af, hvad vi laver i vores arbejdstid. Det er blevet en rejse ind i det absurde, hvor meningen med arbejdet er forsvundet, og hvor løftet om fritid aldrig blev indløst. I ste­det fik vi flere regler, kontroller, møder og ligegyldige Power­Point-præsentationer.

Bogens forfattere kommer fra hver sin politiske fløj, men bogen er ikke et møde på midten. Det er et opgør med en gammeldags måde at tænke arbejde på og et bud på, hvad enhver kan gøre som arbejdstager, leder, og hvad vi kan gøre som samfund. For det er på tide at tænke og handle anderledes, hvis ikke vi skal blive til grin overfor både vores fremtid og vores fortid og begå århundredets største dumhed. Men det kræver et opgør med et af vor tids største tabuer: Pseudoarbejdet.