David Coventry

Beskrivelse

David Coventry (f. 1969) er New Zealandsk forfatter, bosat i Wellington. Debuterede i 2015 med Den usynlige mil, der røg direkte ind på den newzelandske bestsellerliste.

Læs mere

Seneste udgivelse

Den usynlige mil

Den usynlige mil er en kraftfuld roman om en ung mands deltagelse i Tour de France i 1928. Om hans indædte kamp med sig selv og sin families tragiske fortid i skyggen af Første Verdenskrig.

Forestil dig Tour de France anno 1928: 162 deltagere starter i Paris. De kører hele vejen RUNDT OM Frankrig. Næsten 5.500 km! Dobbelt så langt som vore dages tour. De kører på elendige cykler. De kører på elendige veje. Af grus. Op gennem alperne. De kører i mørke. Om natten. De er dopede. På opium. Kokain. Æter. De drikker sig fulde i rødvin og cognac. Og slår på tæven. De elsker. De styrter. De dør. Kun 41 gennemfører!

En ung newzealænder er med på det australske Ravat-Wonder-hold. Hans storebror har deltaget i krigen. Som pilot. Er styrtet ned og har måttet gemme sig i sølet, blandt lig. Kom hjem med ar på sjælen. De har haft en lillesøster, men hun er død, og de har muligvis begge haft en finger med i spillet. I et kærlighedsforhold til en ung kvinde overtager newzealænderen sin storebrors identitet. Hans deltagelse i touren er som en renselse. Af sig selv. Af familien.

Den usynlige mil er en medrivende genfortælling af touren inde fra pelotonen om en ung mands psykologiske rejse ind i krigens kaos ti år tidligere. Høj på kokain og opium, sejr og nederlag, konfronterer han sig selv. Og som han nærmer sig de nordfranske slagmarker og den sidste, usynlige mil, kaster fortiden tunge skygger ind over hans liv.

Pressen skrev:

»Det drømmeagtige sprog fører læseren fjerlet fra kapitel til kapitel.«
***** – Jyllands-Posten

»En fabelagtig roman.«
****** – Femina

»En klog og filosofisk bog om et Tour de France i skyggerne af Første Verdenskrig med både doping, angst og elskov i vejkanten.«
**** – Politiken

 

Bøger af David Coventry

Tilføj til ønskeliste

Den usynlige mil

David Coventry