Daniel Sánchez Pardos

Beskrivelse

Daniel Sánchez Pardos (f. 1979) er født og opvokset i Barcelona. Han har studeret historie og spansk litteratur på universitetet og har i mere end femten år arbejdet som bibliotekar i en lille by uden for Barcelona, hvor han i dag bor og skriver fra. Pardos debuterede som romanforfatter i 2010 og har i alt udgivet fem romaner, som han har modtaget flere litterære priser i Spanien for. I 2015 udkom G – Det brænder på Ramblaen i Barcelona på dansk, og romanen er foreløbig udgivet i mere end 20 lande.

danielsanchezpardos.com

Læs mere

Seneste udgivelse

G - Det brænder på Ramblaen i Barcelona

Stemningsfuld og spændende roman, der tager læseren rundt i Barcelona, til fods og i hestevogn, blandt høj og lav, fra byens paladser til skumle natklubber.

Oktober 1874. Den unge Gabriel Camarasa er lige vendt tilbage til Barcelona med sin familie efter at have tilbragt et par år i eksil i London. Gabriel skal læse på arkitektskolen i Barcelona og allerede den første dag møder han under dramatiske omstændigheder Antoni Gaudí, der allerede går på skolen.

Gabriel tiltrækkes af den mystiske Gaudi, der gør sig bemærket med sin viden og sine ideer på arkitektskolen, men som også har kontakter til byens underverden. De to indleder et venskab, og da Gabriels far bliver fængslet for brandstiftelse og mord, må Gabriel trække på både Antoni Gaudís skarpe vid og skumle forbindelser for at få opklaret, hvem der i virkeligheden står bag.

Pressen skriver:

»Årets historiske roman.«
****** – Femina

»[...] en særdeles helstøbt og berigende oplevelse.«
– Litteratursiden

Bøger af Daniel Sánchez Pardos