Colm Tóibín

Beskrivelse

Colm Tóibín, født 1955, er en irsk romanforfatter. Han har været nomineret til Man Booker-prisen adskillige gange og har desuden vundet The International Dublin Literary Award og The Costa Novel Award med romanerne Mesteren og Brooklyn. Brooklyn blev filmatiseret i 2015 med Saoirse Ronan i hovedrollen og modtog en Oscar-nominering. På dansk er senest udkommet romanen Navnenes hus i 2019.

Fotograf: © Brigitte Lacombe, 2018

Læs mere

Seneste udgivelse

Navnenes hus

”Jeg har lært lugten af død at kende,“ indleder Klytaimnestra sin fortælling om hændelserne i Mykene, den legendariske græske by, hvor hendes mand, Agamemnon, er konge.

Det er tre år siden, at Agamemnon sejlede til Troja med sin hær, tre år siden han ofrede sin og Klytaimnestras datter til guderne, og tre år siden hans kone svor sin hævn. Nu er han tilbage og opdager, at hans morderiske handling har sat familien på en voldelig deroute.

Det er en verden af paladsintriger og hviskede befalinger. Sønnen Orestes er i eksil, og datteren Elektra lever i skyggen af sin afdøde søster og dominerende mor. Men da bror og søster endelig genforenes, beslutter de at råde bod på familiens dystre fortid.

„En grufuld og dybt menneskelig fortælling.“
- The guardian

„Colm Tóibín er meget vel den mest alsidige og eventyrlystne forfatter, der findes i dag.“
- National post

„Har betydeligt Game of Thrones-appel.“
- Financial times

Bøger af Colm Tóibín

Tilføj til ønskeliste

Navnenes hus

Colm Tóibín

Tilføj til ønskeliste

Mesteren

Colm Tóibín

Tilføj til ønskeliste

Nora Webster

Colm Tóibín

Tilføj til ønskeliste

Marias testamente

Colm Tóibín

Tilføj til ønskeliste

Brooklyn

Colm Tóibín