Claus Bratt Østergaard

Beskrivelse

Læs mere

Seneste udgivelse

Den anden mand

En mand vågner op til en flækket halshvirvel et par krykker og et erindringstab. Han befinder sig på en hospitalsinstitution som har overtaget hans tilværelse. Han er blevet offer for en ulykke men hvad hvorfor og hvornår er uklart.

Dagene går han frigør sig gradvis fra sin afmagt over for omgivelserne og vender tilbage til en verden der er blevet en anden end den var. Han gør sig bekendt med en sygeplejeelev beretter brudstykker af sit livs historie og taber sit hjerte. Hun hører villigt på ham men har også selv noget på hjerte og holder længe det afgørende tilbage.

Den anden mand udspiller sig i 1950erne i Danmark i tilbageblik fra 1990erne. Romanen tegner et tidsbillede ud fra hovedpersonens historie som for at nå til vejs ende må via en række andre beretninger der indrammes af den vokser frem af den griber ind i den og undervejs flyder sammen.

Claus Bratt Østergaard er født 1943 i København. Han oversætter fra engelsk tysk og svensk til dansk og har skrevet tre bøger: Romanens Tid (1987) Hvad er et navn - Shakespeare i renæssancen (1994) Kants kritik af den rene fornuft (2009). Siden 1994 har han oversat en række skønlitterære værker fra engelsk foruden en række klassiske filosofiske tekster af bl.a. Immanuel Kant Georg Wilhelm Hegel og Thomas Hobbes. Den anden mand er hans debut som skønlitterær forfatter.

Bøger af Claus Bratt Østergaard