Bo Tao Michaëlis

Beskrivelse

Bo Tao Michaëlis, født 1948, er mag.art i litteraturvidenskab, cand. mag i dansk og oldtidskundskab. Siden 1990 har han været litteratur- og kulturanmelder ved dagbladet Politiken. Bo Tao Michaëlis er medlem af Det Danske Kriminalakademi, i juryen for den danske Palle Rosenkrantz’ pris og den skandinaviske Glasnøgle pris.

Bo Tao Michaëlis har bl.a . skrevet biografier om Raymond Chandler, Ernest Hemingway, Litteraturens store forførere og bidrag til UNDERHOLDNINGSKANONEN, COPENHAGEN NOIR, 1001 BØGER DU SKAL LÆSE FØR DU DØR, DEN STORE KARAKTERBOG og rejseguides til Paris og Berlin.

Læs mere

Seneste udgivelse

Hemingway

Ernest Hemingway blev en af de første forfattere, som fik ry og berømmelse som en moderne filmstjerne. Han var og levede sit forfatterskab. Han ønskede generelt ikke et skel mellem sig selv og det, han skrev. Han var en af de første performative forfattere i det forrige århundrede, en skribent, som så at sige overskred grænsen mellem det at skrive historier og selv være en del af disse. At gå ind i Ernest Hemingways liv og forfatterskab er derfor at arrivere i et gådefuldt ingenmandsland, et månelandskab af måske, måske ikke, et mytisk mineret område, hvor manden selv har lagt fælder og fejlspor ud i terrænet.
 
Alt dette og mere til handler denne biografi om. Om en grandios og skelsættende kunstner, som på godt og ondt blev hele verdens forfatter.
 
Bo Tao Michaëlis (f. 1948) er litterat of underviser samt mangeårig skribent på dagbladet Politiken.

Bøger af Bo Tao Michaëlis

Tilføj til ønskeliste

Hemingway

Bo Tao Michaëlis