Antonio Pennacchi

Beskrivelse

Antonio Pennacchi, født i 1950 i Italien, ernærede sig i 30 år som natarbejder på en fabrik, mens han skrev. Som 44-årig fik han en bachelorgrad i litteratur og debuterede samtidig i 1994 som forfatter med romanen MAMMUT, men han slog for alvor igennem i Italien med romanen FASCISTKOMMUNISTEN fra 2003.

I 2010 fulgte romanen MUSSOLINI-KANALEN, der blev hans internationale gennembrud. For den fik han tildelt Italiens prestigefyldte Strega-pris. Og fem år senere havde Antonio Pennacchi færdiggjort sin MUSSOLINI-KANALEN II.

I Danmark udkom MUSSOLINI-KANALEN i 2013 og FASCISTKOMMUNISTEN i 2015. I november 2017 er MUSSOLINI-KANALEN II klar i dansk oversættelse v/Thomas Harder.

Foto: Tonino Mirabella, 2012

Læs mere

Seneste udgivelse

Mussolini-kanalen 2

Mussolini-kanalen II er en selvstændig fortsættelse af den italienske forfatter Antonio Pennacchis stofrige, stort anlagte og prisbelønnede familiekrønike Mussolini-kanalen, der udkom på dansk i 2013, og som indtil videre er udgivet i syv oplag herhjemme.

Fortællingen i Mussolini-kanalen II strækker sig over 20 år – fra de sidste år af Anden Verdenskrig til det økonomiske boom i Italien i 1960’erne.

Romanen er delvis baseret på Antonio Pennacchis egen familie-historie.

Bøger af Antonio Pennacchi