Annette Bjørg

Beskrivelse

Annette Bjørg (f. 1964). Da hun var barn, var skolebiblioteket et af Annettes yndlingssteder. Hun åbnede ofte den sorte ”Hvad kan jeg blive-kasse” og bladrede i kartoteksarkene:

Astronaut, arkæolog, detektiv, skuespiller, journalist … alle hendes drømme handlede om at gå på opdagelse. Hun husker ikke, at der stod noget om, hvordan man blev forfatter. Men Annette var tidligt klar over, at lysten til at sætte ord sammen og skabe historier var utrolig stor. En stræben efter at undersøge, fare vild og til sidst finde frem – både i tekst og tanke. Når Annette ikke læste de mange bøger, der blev slæbt hjem fra biblioteket, spillede hun håndbold.

Annette skulle en omvej ad journalistuddannelsen, inden det tog form, og hun fik sat sine historier rigtigt sammen. Hun gik på Forfatterskolen for Børnelitteratur i perioden 2004-06 og debuterede som forfatter med billedbogen Plasterpigen i 2008.

Annettes tilgang til teksterne er den realistiske. Og til hovedpersoner: en vekselvirkning mellem sårbarhed og styrke. Annette kan lide at sætte sine hovedpersoner i et dilemma, moralsk eller følelsesmæssigt, og se, hvordan de vælger at løse det. Det er ikke altid, hun selv ved det, når skriveprocessen går i gang. Det er igen det med at fare vild og finde frem.

Annette Bjørg fik i 2012 Skriverprisen for Dødens år. Hun har både skrevet billedbøger, romaner og letlæste bøger.

www.annettebjoerg.dk

Læs mere

Seneste udgivelse

Frihjul

Hun må ikke, men hun gør det, for bag rattet er det Nadia, som bestemmer. Frihjul er en roman om at tage på opdagelse – både på landevejen og i sig selv. Og finde sin egen vej. Romanen indgår i Zoom-serien med stærke, korte realistiske bøger til unge (11-15 år).

”Da hun kører over broen, går det op for hende, at hun ikke har nogen plan for, hvor hun skal tage hen. Ikke for alvor. Det hele ligger åbent og venter som en sukkerknald af søde muligheder.”

17-årige Nadia er utilpas i gymnasiet, på jobbet, alle steder. Det eneste sted, hun føler fred og frihed, er bag rattet i de biler, som frister i farens garage. En morgen stjæler hun en af dem og stikker af. Hun støder på den jævnaldrende Michelle og bliver trukket ind i hendes kaotiske liv med kriminel kæreste og forældre, der ser den anden vej.

Pressen skriver:

»Fortælletempo er fint, og der er handling med lidt spræl undervejs.«
- Birte Strandby, Bogvægten.

»Jeg synes det er en meget velskrevet bog, der fint kommer rundt i de følelser der rør sig, når man står i et vadested. Bogen er en del af Høst & Søn’s zoom-serie med stærke, korte realistiske bøger til unge (11-15 år), og har et lix på 25.«
- Ulla Weishaupt, Bogrummet

»Annette Bjørg er en mester i at fatte sig i klar korthed. […] ' Frihjul' er god lille historie til eftertanken. Fortalt med fast stemme og overskud til at tage naturen med ind.«
- * * * * Steffen Larsen, Politiken

»Det er en rigtig relevant historie, der afspejler både tidens og de unges problemer fint.«
- Kirsten Aggerholm, Børn og Bøger
 

 

Bøger af Annette Bjørg

Tilføj til ønskeliste

Frihjul

Annette Bjørg

Tilføj til ønskeliste

Jeg giver dig mit ord

Annette Bjørg

Tilføj til ønskeliste

Kniven

Annette Bjørg

Tilføj til ønskeliste

Dødens å

Annette Bjørg