Andreas Fugl Thøgersen

Beskrivelse

Andreas Fugl Thøgersen, f. 1972 i København, uddannet journalist, har desuden en mastergrad i politik og journalistik fra Columbia University i New York City. Har skrevet om Amerika i ’Amerikanske tilstande’ (2004) og ’Amerika under huden’ (2012), om besættelsestiden i ’Modstandskampens børn’ (2013), og om folkestyret i ’Folketingets arbejde’ (2001). Desuden forfatter og medforfatter til en stribe biografier: ’Man skal gøre en forskel – tanker fra Basra og omegn’ (med Kai Vittrup, 2004), ’Vi kan sove i flyvemaskinen’ (med Ulla Terkelsen, 2011), ’Simon Spies – solkongens liv og tid’ (2012), ’Dorph – historier fra den anden side’ (med Jes Dorph-Petersen, 2013), ’Renée – at finde hjem’ (med Renée Toft Simonsen, 2014), ’Frits Helmuth – en biografi’ (2014), ’Stilledal’ (med Jimmy Jørgensen, 2015), ’Verden er stadig ny’ (med Rasmus Tantholdt, 2015), ’Jeg har lyst til at vende tilbage til alting – 80 scener fra Jørgen Leths liv’ (2017), ’Med åbne øjne’ (med Rasmus Tantholdt, 2018).

Tidligere redaktør for magasinet Ud & Se.

Læs mere

Seneste udgivelse

Med åbne øjne

MED MENNESKESMUGLERE i Agadez. På tomandshånd med Bashar al-Assad i en villa i Damaskus. I centrum af et sønderskudt Mosul, få timer efter byen blev revet ud af Islamisk Stats greb. Til bryllupsfest i det svært tilgængelige Nordkorea. I hælene på de amerikanere, der løftede Donald Trump ind i Det Hvide Hus. Med tapre drenge i Aleppos udbombede gader. På jagt efter den russiske folkestemning. Og midt i optøjer i Jerusalem.

RASMUS TANTHOLDT rejser ind i verdenshistorien, mens den bliver til. Han opsøger krige og konflikter for at fortælle om de kvinder, mænd og børn, der står midt i dem. Den journalistiske ambition, både i hans mangeårige virke som udenrigskorrespondent for TV 2 og i hans bøger, er at gå til alt og alle med åbne øjne og give plads til forskelligartede stemmer, især dem, vi ikke hører så ofte.