Alen Meskovic

Beskrivelse

Alen Meškovic er født i Bosnien i 1977 og har boet i Danmark siden 1994. Han debuterede med den anmelderroste digtsamling FØRSTE GANG TILBAGE i 2009.

Hans romandebut, UKULELE-JAM fra 2011, blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris og solgt til udgivelse i ni lande. UKULELE-JAM er desuden blevet sat op som teaterstykke i Tyskland. I 2016 udgav Alen Meškovic romanen ENMANDSTELT, der er en selvstændig fortsættelse af UKULELE-JAM.

I 2012 modtog Alen Meškovic Statens Kunst fonds 3-årige arbejdsstipendium.

Foto: Isak Hoffmeyer, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Enmandstelt

En ung mand. En Spitfire-jakke og et Profil-kondom.

En insisterende og håbefuld rejse gennem et ukendt Danmark.

 

December 1994. Efter flere dages illegal rejse op igennem Europa er den 17-årige bosniske musiknørd Miki nået frem til København. Der er blodig krig i hans hjemland, han har stjålet fra sine forældre og er flygtet fra en ussel flygtningelejr i Kroatien, hvor familien delte værelse med tre andre.

 

Miki er på vej mod sit drømmeland, Sverige, og sin savnede storebror, Neno – men i København går det galt: En civilklædt politimand, et råd fra en menneskesmugler og en sær dansk asyllovgivning tvinger ham til at blive i landet for en tid. Han bliver indlogeret på et værelse med fire andre i et asylcenter på Fyn, mens hans hemmelighedsfulde bror ikke lader høre fra sig.

 

Tiden går med at vandre rundt, se pornofilm og faste under ramadanen. Men Miki kræver mere af livet. Mens den barske vinter trækker ud, og konflikterne i asylcenteret spidser til, forelsker han sig i den smukke Belinda og tager et lyssky arbejde som avisbud hos den storrygende Uffe.

 

En dag, da han får øje på en plakat for Roskilde Festival 1995, opstår der en ny flugtmulighed.

 

Enmandstelt er en tragikomisk historie om at havne et forkert sted i sit liv, at drømme om at høre til, svigte, blive svigtet og finde sit eget ståsted. Det er samtidig en personlig immigrantfortælling om at forholde sig til sin komplekse fortid og en ny, syret virkelighed – i Danmark.

 

 

Bøger af Alen Meskovic

Tilføj til ønskeliste

Enmandstelt

Alen Meskovic

Tilføj til ønskeliste

Ukulele-jam

Alen Meskovic