Malene Ravn

Beskrivelse

Malene Ravn, født 1971, debuterede i 2014 på Gyldendal med romanen DET ENESTE RIGTIGE, i 2016 blev den efterfulgt af romanen MIA. Malene Ravn har en cand.mag. i Dansk, Retorik og Sprogpsykologi. Malene Ravn har i fortid i radio- og tv-branchen og har desuden virket som freelancejournalist i en årrække.

I årene 2011-2013 skrev hun den faste spalte ORD i Politiken. Malene Ravn arrangerede i 2011 GUERILLADIGTE, et koncept, hvor hun i samarbejde med 150 danske digtere publicerede digte som annoncer, og dermed gjorde Den Blå Avis til én stor udgivelse.

I efteråret 2018 udkommer romanen I DINE ØJNE.

Fotograf: Robin Skjoldborg, 2018

Læs mere

Seneste udgivelse

I dine øjne

Erik bliver født i 1930 på et mødrehjem i København. Hans mor, Gudrun, er kun 18 år, og Gudruns graviditet vækker skandale i Aalborg, for faren viser sig at være kineser. Gudrun er tvunget til at give barnet fra sig kort efter fødslen, men tager siden arbejde på det asyl, hvor Erik bor, uden at fortælle nogen, hvem hun er. Da hun flere år senere bliver gift med Alfred, henter de drengen hjem.

Eriks far er den 47-årige kinesiske tryllekunstner Lai Fun, som kom til København i 1902 og blev udstillet i Tivoli. Men Lai Fun vil ikke vedkende sig faderskabet, for han er allerede gift med Agnete og bor i en taglejlighed i Istedgade.

Erik vokser op med en klar bevidsthed om at være anderledes, øjnene, hårets og hudens farve stempler ham i skolegården og på gaden, hvor hans egen bedstefar ikke vil hilse på ham, når andre kan se dem. Men Erik beslutter sig for at vende sin fortid ryggen og skabe sig et nyt liv. Da han er blevet voksen, er udlært elektriker og har fundet sammen med Kirsten, vælger han, at hans datter, Nete, ikke skal vide noget om hans baggrund.

Først da Nete bliver voksen, får hun kendskab til historien om sin kinesiske farfar. Mens Netes far skammer sig forfærdeligt over sit ophav, ser Nete det kinesiske islæt som en positiv tilføjelse til sin familiehistorie, og som en vej til at nærme sig sin far. I sommeren 2001 tager hun til Kina sammen med sønnen Andreas, og hun får et indtryk af, hvor fremmed og uigennemtrængeligt Danmark må have fremtonet for en kineser i 1902.

 

I DINE ØJNE er en stor fortælling om dansk-kinesiske Erik og hans families liv. Om Danmarks historie fra 1902 til i dag, vores skiftende opfattelser af identitet, af etniske tilhørsforhold og vores længsel efter at høre til, i en familie, i et fællesskab, i et land.

Bøger af Malene Ravn

Tilføj til ønskeliste

I dine øjne

Malene Ravn

Tilføj til ønskeliste

Mia

Malene Ravn

Tilføj til ønskeliste

Det eneste rigtige

Malene Ravn