Jens Andersen

Beskrivelse

Jens Andersen, f. 1955, er dansk litteraturforsker, foredragsholder og forfatter.

Især har Jens Andersen skrevet biografiske værker. Bl.a. er Jens Andersen forfatter til THIT – DEN SIDSTE VALKYRIE fra 1990 om Thit Jensen, DANSENDE STJERNE fra 1993 om Tom Kristensen og TIL DØDEN OS SKILLER fra 1997 om Tove Ditlevsen.

I 2000 udgav Jens Andersen H.C. ANDERSENS GLEMTE EVENTYR – en let modernisering af en række mindre kendte eventyr.

Jens Andersen har en enestående evne til fortællende formidling. Det kommer ikke mindst til udtryk i Jens Andersens store biografi om H.C. Andersen, ANDERSEN; EN BIOGRAFI 1-2 fra 2003.

Derudover har Jens Andersen bl.a. skrevet om fodboldspilleren Frank Arnesen fra den såkaldte gyldne 80'er-generation i dansk fodbold i bogen FRANKIE BOY fra 2008. I 2010 udkom Jens Andersens biografi om 1970'ernes populære, men også konfliktfyldte børnebogsforfatter Ole Lund Kirkegaard: OLE LUND KIRKEGAARD: EN LIVSHISTORIE.

I 2014 udgav Jens Andersen den store anmelderroste biografi om Astrid Lindgren, DENNE DAG, ET LIV. For denne bog modtog Jens Andersen Politikens Litteraturpris 2015. Med DENNE DAG, ET LIV glædede Jens Andersen endnu en gang sine læsere med en levende og begavet fremstilling af et betydningsfuldt liv.

Fotograf: Franne Voigt, 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Jeg har også levet!

Brevvekslingen JEG HAR OGSÅ LEVET! mellem Astrid Lindgren og den tyske kvinde Louise Hartung, som boede i Berlin, blev en mangeårig samtale om kunst, privatliv, litteratur, hverdag, venskabets kunst, arbejdsliv, drømme, nytten af kultur og Europas situation i årene efter 2. verdenskrig. De to veninder udvekslede over 600 breve i årene 1953-65, hvor Louise Hartung døde. Jette Glargaard og Jens Andersen er dykket ned i dette enorme brevkorpus, og det er der kommet den levende og velskrevne brev-erindringsbog JEG HAR OGSÅ LEVET! ud af. At læse med i de to kvinders breve er som at sidde ved et cafébord i efterkrigstidens Europa og lytte til samtalen ved nabobordet: en livlig, nysgerrig og intellektuel samtale mellem to jævnbyrdige kvinder.

Brevene giver et uddybende billede af den intellektuelle og politiske Astrid Lindgren, hvilket er en mindre kendt side af den verdensberømte svenske forfatterinde. Samtidig giver brevene et indblik i de to kvinders dybe venskab, som bestod trods geografisk afstand - og trods Louises ubesvarede forelskelse i Astrid.