Forfattere | Gyldendal

Camilla Hübbe

Camilla Hübbe er født i de glade 60'ere. Da hun var to år, rejste hendes forældre til USA, hvor de i flere måneder kørte rundt med datteren på bagsædet. Hver dag et nyt sted, en ny seng. Siden har rejsen været en central del af Camillas liv – og hendes bøger har alle et element af rejse og mødet med andre kulturer.


Camilla voksede op på Østerbro. Hendes forældre var begge udearbejdende. Hendes mor gik med ble om hovedet og lavede featureuger om minoriteter. Faren var med i Læger mod kernevåben, farvede batik og spillede klaver. Imens tilbragte Camilla og hendes bror timer ved pladespilleren, hvor de lyttede til dramatiseringer af Grimms og H.C. Andersens eventyr. Når hele familien var samlet, blev der sunget og festet. Forældrene var hyperkulturelle og rendte i ét væk på museum og i teatret.

Som en af de første piger kom Camilla ind på Sankt Annæ Gymnasium. Fra 4. klasse sang hun i kor. Efter gymnasiet flyttede hun til Århus for at studere dramaturgi på universitetet, og allerede som 25-årig fik hun arbejde som dramaturg på Det Kongelige Teater. Senere har hun arbejdet i DR Drama og DR Ung. Som 42-årig skrev hun Tv-serien Nynne, og som 44-årig debuterede hun som børnebogsforfatter med Cirkus Saragossa (2007). Siden er det blevet til en lang række børne- og ungdomsromaner, tv-serier (bl.a. TV2s julekalender 2013) og teaterstykker. Sammen med illustrator Rasmus Meisler modtog Camilla Hübbe Danmarks skolebibliotekarers Børnebogspris 2013 for den illustrerede roman Tavs (2012). Siden har de sammen udgivet Louis Armstærk (2015) og NORD (2017). Sidstnævnte er præmieret af Statens Kunstfond.

Bøger af denne forfatter