András Forgách

Beskrivelse

András Forgách blev født i 1952 i Budapest. Han er både forfatter, oversætter, dramatiker og visuel kunstner, og hans værker har vundet flere priser i Ungarn. Han slog igennem internationalt med bogen Sandheden om min mor, som er baseret på opdagelsen af, at hans mor var spion under Kádár-regimet. I bogen undersøger han sandheden om en kvinde, der både var kærlig mor og kølig informant.

Læs mere

Seneste udgivelse

Sandheden om min mor

Tredive år efter kommunismens fald i Ungarn opdager András Forgách en skræmmende sandhed, da han efterforsker sin families fortid. Hans elskede mor var spion og informant for den ungarske efterretningstjeneste. Hun videregav endda informationer om venner og familie - og selv hendes to sønner. Nu giver Forgách stemme til sin afdøde mor. Samtidig med at han holder hende ansvarlig for hendes gerninger, forsvarer han de minder, han har om hende.

Romanen Sandheden om min mor er altså baseret på en sand historie og kombinerer fiktion, erindring og officielle sagsakter. Resultatet er en intens og rørende undersøgelse af familie, løgne, forræderi og tilgivelse.

 

"Tankevækkende dokumentarisk roman om familiesvigt, overvågning, ideologisk forblindelse og en martret kærlighed. [...] Mein yiddische mame. Sådan hedder en af de mest hjerteskærende klassikere inden for klezmermusikken. Smertelig, melankolsk og dryppende af dybfølt kærlighed. Nu foreligger en bog om en sådan mame, og hvilken én! Både mor og bog er noget for sig." 

- Weekendavisen

Bøger af András Forgách