Læs artiklen

Zlatan Ibrahimovic: Det har været en ret god rejse, hva’?

Zlatan Ibrahimovic: Det har været en ret god rejse, hva’?

»Han var den bedste, og han vidste det, men han var super prof og arbejdede hårdt hver dag for at blive ved med at være det«, siger den legendariske træner José Mourinho om Zlatan Ibrahimovic i JEG ER FODBOLD. »Han kunne kritisere andre spillere, men han kritiserede allermest sig selv. Han forventer meget af andre, men endnu mere af sig selv«, fortsætter han.

Blandt de mange andre ikoner fra fodboldens verden, som journalisten Mats Olsson har talt med til JEG ER FODBOLD, finder man Andrea Pirlo, Thierry Henry, Gennaro Gattuso og Ronald Koeman og mange flere, herunder også en række af nutidens stjerner som Thiago Silva, Paul Pogba og Marcus Rashford.

JEG ER FODBOLD er bygget op som en kronologisk rejse gennem Zlatans karriere – fra begyndelsen i Malmö FF i 1999 til tiden i storklubben Manchester United, som han forlod tidligere i år. Undervejs har han haft vundet titler og hæder og været en helt afgørende profil i ligaerne i Holland, Italien, Spanien og England. Som Zlatan siger i bogens forord: »Det har været en ret god rejse, hva’?«.

Den nu 37-årige svensker kommenterer i JEG ER FODBOLD tiden i de forskellige klubber. Og han fortæller også om den alvorlige knæskade, han pådrog sig i foråret 2017, og som han siden på rekordtid er kommet sig over. »Alt var røget i knæet. Og når jeg siger alt, mener jeg ikke bare korsbåndet, men alt«, siger han.

Ud over klubkarrieren rummer JEG ER FODBOLD også Zlatans fortælling om sin tid på landsholdet. Han beretter blandt andet om de to EM-playoff-kampe mod Danmark i vinteren 2015. Ikke mindst billedet af ’gamle’ Zlatan i en kørestol i en dansk avis var med til at anspore ham: »Hvis de havde vidst, hvor meget jeg tænder på den slags, tror jeg ikke, at de ville have trykt det«, konstaterer han. Zlatan scorede tre af Sveriges fire mål og sendte danskerne ud i mørket.