Læs artiklen

Det er aldrig din krop, der er forkert. Men måske er din garderobe?

Det er aldrig din krop, der er forkert. Men måske er din garderobe?

Vintagetøj er både smukt og bæredygtigt, men det kan være svært at kaste sig over. Hvad skal man vælge, hvor kan man købe det og hvad hvis man er bange for at være for pyntet? Pia Storms nye bog, Vintage, er en kyndig ven at tage i hånden, hvis man trænger til forandring i sit look.

Efter i mange år at have følt, at hendes krop var forkert, hver eneste gang hun befandt sig i et prøverum, fik Pia Storm en åbenbaring, da hun opdagede en rød kjole fra 1950’erne i en lille butik i København.

»Den var skræddersyet, og nogen må have haft præcis samme mål som mig. Det var en kæmpe aha-oplevelse, jeg havde aldrig prøvet et stykke tøj, der føltes så rigtigt. Det rush har jeg jagtet lige siden,« siger Pia Storm, der siden har svoret til vintagetøj hver dag.

Under paroler som ’Det er ikke din krop, det er galt med. Det er din garderobe’, og ’Ingen ser godt ud i alting, men alle ser godt ud i noget’, guider Pia Storm i bogen Vintage til, hvordan alle kan få mere mening, magi og modehistorie i deres klædeskab.

»Udover at det er sjovt at have en garderobe, der er unik og anderledes, tiltaler det mig, at man skal købe meget dyrt, nyt tøj for at få samme kvalitet som tøj fra 40’erne, 50’erne og 60’erne. Det er lavet for at holde i lang tid. Og så er vintage et godt modtræk til fast fashion og brug-og-smid-væk-mentaliteten – ikke mindst når man tænker på, at modebranchen er den næstmest forurenende industri i verden, kun overgået af olieindustrien.«

I den første og eneste hands on-guide til vintagetøj – bogen Vintage – gennemgår Pia Storm kort modehistorien fra 1920-1970, guider til typer af tøj, giver eksempler på, hvordan man kan bruge vintage i detaljer, hvis man ikke har mod på at springe ud i komplet vintagestil, giver tips og tricks til at passe (på) sit vintagetøj og deler adresser på vintagebutikker i Danmark, Europa og USA. Alt sammen rigt illustreret – både som eksempler og til inspiration.

LINK > Se Pia Storm i kjolen, der gav hende aha-oplevelsen, her.

Kig ind i bogen her:

Redaktionen anbefaler: