Læs artiklen

En bog om sex til børn og unge og deres voksne

En bog om sex til børn og unge og deres voksne

HVAD ER SEX? er en ny bog af forfattermakkerparret Sabine Lemire om Rasmus Bregnhøi om kys, knald og kærlighed til børn og deres voksne.

Sproget udvikler sig. Når man i dag bladrer i 70’ernes frisindede bøger for store børn og voksne om, hvordan vi bliver til, er der bramfri tegninger og ligefremme formuleringer. Nogle gange så ligefremme, at det som forælder i dag føles svært at tagene ordene i sin mund, hvis man læser bogen sammen med sit barn.

Omvendt har efterfølgende årtier budt på bøger, der var så forsigtige, at frække ord udgik, og illustrationerne kun insinuerede, hvad teksten beskrev.

Forfatter Sabine Lemire og illustrator Rasmus Bregnhøi har med HVAD ER SEX? ønsket at lave den bog, der mangler netop nu. 

 En bog, der tager alt det vigtige om sex op, og som man som forælder kan købe og lade ligge fremme til det store barns fri læsning.

Eller anvende som den rekvisit, man har mellem sig, når man fortæller barnet om krop, sex, lyst og kærlighed. En bog for børn og deres voksne der i tekst og tegninger – og
med humor – beskriver hvordan man bliver til, og hvad sex også er, uden at det er hverken for forsigtigt eller for vulgært.

Bogen handler om, hvad der sker fysisk i kroppen, ikke bare for manden, men også for kvinden. HVAD ER SEX? dykker også ned i beskrivelser af, hvad der sker rent følelsesmæssigt i kroppen i relation til seksualitet og kærlighed.

Den beskriver perioden fra barn til voksen og kroppen i den overgangsfase. Vi ser forskellige ud, men vores kroppe er lavet til at kunne lave børn sammen. Der er tegninger af en mands og en kvindes underliv samt beskrivelser af, hvad de forskellige dele i kroppen hedder, og hvad deres funktion er.

Der er et afsnit om prævention, som åbner for spørgsmålet om lyst, og hvorfor man har sex uden at lave børn. Når man taler om lyst, er det vigtigt også at tale om at kunne sige fra.

Bogen henvender sig til børn fra 10 år og de voksne, der er omkring dem.