Læs artiklen

Sådan taler du med dit barn om at få hund

Sådan taler du med dit barn om at få hund

Har dit barn plaget om en hund i årevis, og er du snart ved at være mør? Læs bøgerne om hvalpen Bølle og pigen Lea med dit barn, inden du beslutter dig.


At en hund appellerer så stærkt til børn skyldes, at den er langt mere social og ”menneskelig” end noget andet kæledyr. Mange børn siger, at deres hund er deres bedste ven – og føler virkelig at hunden forstår dem. 
Men det er hårdt arbejde at have hund. Hunde har brug for mad og vand, sundhedspleje, motion, adfærdstræning og uanede mængder opmærksomhed. Det kan være svært for et barn at forstå omfanget af opgaverne og størrelsen på ansvaret, og her kan børnebøger bruges som udgangspunkt for en god og vigtig snak.

Læs bøgerne om Bølle sammen med dit barn
BØLLE & MIG er en ny sød serie for de mindste hundeelskere. Bøgerne om Bølle og Lea er en skøn blanding af historien om Leas store drøm, der endelig går i opfyldelse, nemlig at få en hund, og samtidig faktuelle oplysninger om hunde: Racer, udstyr, regler, tips og råd. Lea har nemlig læst en stor hundebog og deler ud af sin viden. 

Selvom Lea er lykkelig for sin hund Bølle, oplever hun også udfordringerne og det store ansvar. Leas lykke vil gå lige i hjertekulen på dit barn (og dig), men beskrivelserne af de mange opgaver er lige i børnehøjde, og det fremgår tydeligt, at det netop også er hårdt arbejde at have en hund.
Lærerigt er det desuden at læse Bølles tanker i tankebobler, for ofte er Bølles behov og ønsker helt anderledes, end hvad Lea og hendes forældre tror.
For at skabe den ønskede nære relation er det nødvendigt, at barnet forstår hunden – og ansvaret for denne forståelse ligger altid hos de voksne.

Belønningen er stor  
For mange er det en gave at vokse op med en hund, og især dit barn og hunden kan få et helt specielt forhold, som vil kunne huskes tilbage til med stor ømhed og kærlighed.
Dette specielle bånd eller nære relation til dyr udvikler dit barns sociale kompetencer, empatiske evner for omverden og giver desuden større tålmodighed, hjælpsomhed og tolerance.
Samtidig udvikles et bedre immunforsvar, dit barn bevæger sig mere, og forskning viser desuden, at hunde har en positiv indvirkning på helbredet i form af færre angstsymptomer og lavere blodtryk.  

Som før nævnt giver bøgerne om Bølle dog et særdeles godt indblik i det hårde arbejde, som en hund også er, så det kan ske, at barnet efter endt læsning har ombestemt sig. Det er en chance, du som voksen må tage.

BØLLER FLYTTER IND og BØLLE BEGYNDER I SKOLE er både skrevet og illustreret af svenske Åsa Karsin. Bøgerne er lette at læse og svære at slippe, og er velegnet til højtlæsning og selvlæsning fra ca. 7 år.