Læs artiklen

Rasmus Tantholdt dækker verdenshistorien - mens den bliver til

Rasmus Tantholdt dækker verdenshistorien - mens den bliver til

MED ÅBNE ØJNE er korrespondent Rasmus Tantholdts bog med fortællinger fra verdens brændpunkter.

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været korrespondent for TV 2 i alverdens krigs- og katastrofeområder. Han har blandt meget andet dækket krigene i Irak og Afghanistan og Det Arabiske Forår.

Han har desuden dækket krigen i Syrien gennem flere år og fra flere fronter, ligesom han har berettet løbende om flygtninge- og immigrantstrømmene fra syd mod nord og rapporteret hjem til Danmark fra det ellers lukkede Nordkorea.

Hvorfor stemte så mange amerikanere på Trump, og hvem var de mennesker, der gjorde det? Hvordan har befolkningen det i det lukkede land Nordkorea, hvor vi kun hører styrets historier? Hvordan er folkestemningen i Putins Rusland, vi primært hører beskrevet som et censureret land i et jerngreb? Hvordan forklarer Syriens Assad sine valg og sit styre, når man har ham på tomandshånd i en villa i Damaskus?

Det er nogle af spørgsmålene, der forsøges besvaret i bogen MED ÅBNE ØJNE.

Rejserne og reportagerne handler for Rasmus Tantholdt stadigvæk først og fremmest om mennesker. Om de kvinder, børn og mænd, der lever med krigene og katastroferne; om alle de, der forsøger at klare sig på trods. Og skulle man tænke, at man blive modløs af at møde folk i verdens brændpunkter, kan man tro om igen: 

”Jeg bliver faktisk fortrøstningsfuld, når jeg møder folk rundt omkring i verden. For det viser sig jo, at vi har mere til fælles, end vi tror. Vi er mennesker, og vi gør det, vi hver især tror på, er til vores eget og vores familiers bedste. Vi vil dybest set alle sammen gøre det bedste. Så længe menneskeligheden og viljen til det gode er så tydelig overalt, kan man ikke miste håbet”, siger Rasmus Tantholdt.

OM FORFATTEREN
Rasmus Tantholdt, født 1973, er uddannet journalist. Han har siden 2003 været TV 2’s korrespondent i krigs- og katastrofeområder.

Tantholdts første reportagerejse gik til Irak i 2003, lige efter den amerikansk ledede koalition invaderede landet. Han har siden været i mere end 75 lande.

Tantholdt har modtaget Steen Baadsgaard-prisen i 2009 og TV-prisen for årets nyhedsindslag i 2012 og 2014.