Læs artiklen

Tv-læge: I iPad’ens tidsalder er naturen det bedste middel mod stress

Tv-læge: I iPad’ens tidsalder er naturen det bedste middel mod stress

Læge og journalist Peter Qvortrup Geisling tager sine læsere med på en æstetisk, stress-lindrende rejse gennem den danske natur med NATUREN PÅ RECEPT.  

I NATUREN PÅ RECEPT fortæller Peter Qvortrup Geisling, hvordan man på veldokumenteret vis kan bekæmpe tristhed og stress med naturen.

»Stress er det næste årtis største sygdom,« fortæller Qvortrup til Her & Nu. »Ingen kan vel sige sig fri for at have oplevet stress, og her er naturen den bedste middel mod den sygdom. Jeg mærker selv, hvor meget naturen betyder i mit liv. Derfor er det vigtigt, at børn lærer at mærke naturen i en tidlig alder.«

Foto fra bogen

Det med at dele naturen med sine børn er netop, der ligger Qvortrup på sinde. I forordet til sin bog skriver han nemlig: »Jeg kan faktisk godt være lidt bekymret for, hvordan det påvirker Merle at vokse op midt i København omgivet af brosten, asfalt, femetagers huse og … iPads. Derfor har jeg besluttet mig for, at det er min opgave at plante naturen i hendes sind. Et kim. Der skal vokse sammen med hende, så hun får naturen at søge hen til, når tingene engang brænder på i hendes voksenliv. For naturen er en fantastisk ramme til at hjælpe én med at finde roen og svarene. Det har jeg videnskabens ord for.«

»Det er vigtigt, at vi smager på naturen som børn. Vi får brug for den senere. På et tidspunkt løber vi alle sammen ind i noget bøvl, hvor vi skal finde ud af, hvad vi gerne vil i livet, og så er det altså godt at kunne trække på naturens værktøjskasse,« siger Qvortrup til BT.

Find bogen her

Redaktionen anbefaler: