Læs artiklen

Nyt dansk forfatterpar indtager scenen med en anderledes, skæv og humoristisk roman

Nyt dansk forfatterpar indtager scenen med en anderledes, skæv og humoristisk roman

Nyt dansk forfatterpar indtager scenen med HELLE EROBREREN - en anderledes, skæv og humoristisk roman om hovedpersonen Helle, der rammer bunden - og på uhæderlig vis rejser sig igen. 

Helle Anja Janning var en gudsbenådet slagter. Hun kunne lægge et snit til en svineskank, som var det en finere kunstart, og hun drømte om at erobre hele verden med sine evner, så hun kunne give sin datter, Michelle, et godt liv. Men så gik det galt. I dag er Helle arbejdsløs, Michelle er flyttet hjemmefra i vrede over sin mors svage karakter, fogeden banker på, og Helle skal i endnu en trist job-aktivering – denne gang på Nykøbing F. Sygehus. Helle står foran akutmodtagelsen, da ambulancerne pludselig vælter ind, og i tumulten bliver hun forvekslet med den sygemeldte polske turnuslæge Natalia Nowak.

Så er spørgsmålet: Hvad gør man, når man er faret vild i sit eget liv, og man pludselig får chancen for at blive en anden?
Den ene løgn tager hurtigt den næste, og inden Helle får set sig om, må hun løbe hurtigere end en gris kan rende. 

HELLE EROBREREN er skrevet af tegner, filminstruktør og forfatter Anders Morgenthaler samt forfatter og radiovært Marie Louise Tüxen.

»Vi havde begge set filmen Bridesmaids og var vilde med dens heftige, gribende plot og forrygende humor. Vi blev enige om at skrive en roman, der kunne ræsonnere samme potente humor og fantasifulde fortælling med karakterer, du føler, du kender. Anders er voldsomt god til at udtænke et plot, og jeg har været dedikeret til at tegne karakterer og deres relationer,« siger Marie Louise Tüxen.

Anders Morgenthaler supplerer:

»Det, vi hver især kan, bliver til noget helt tredje, når vi blander det. Vi har en scene, hvor Helles exkæreste bliver indlagt med et sennepsglas i anus. Det er en grotesk og latterlig scene og at skrive den ud krævede både at gå langt ud i det groteske og samtidig gøre det menneskeligt og relaterbart. Det skulle der to til.«
Helle Erobreren er efter planen første bind i en serie på tre.

 

Find bogen her