Lucinda Riley klar med ny bog: ”Hun er en forfatter, der kan få sine læsere til at trippe i spænding efter næste roman”

Hendes læsere venter i spænding, og nu kommer endelig næste nummer af Lucinda Rileys serie DE SYV SØSTRE. En serie, som begyndte med en stjernehimmel et sted i England.

Af Rasmus Meldgaard Harboe, journalist

Det er vinter i den engelske by Norfolk. Forfatteren Lucinda Riley lader blikket glide over stjernerne, som funkler på den mørke himmel over hende. Det er lige omkring nytår. En tid på året, som mange bruger på at evaluere og lægge planer. Gik det forgangne år, som du håbede? Hvad kommer det nye år til at bringe?

Pludselig, mens hun står der og kigger på stjerner, bliver Lucinda Riley ramte af inspiration. Hun ved, hvad hendes næste bogprojekt skal dreje sig om. Hun samler manden Stephen og deres fire børn, og hun erklærer over for dem, at hun vil skrive syv bøger, alle med afsæt i den sagnomspundne stjernekonstellation De Syv Søstre. Hun forklarer dem, at bøgerne skal handle om seks individuelt adopterede søstre, som hver især sætter ud på en rejse for at kortlægge deres fortid. Men hvad med den syvende søster, som pigernes mystiske adoptivfar Pa Salt havde planer om at adoptere? Det er et mysterie, der lurer gennem hele serien.

Lucinda Riley skriver og skriver. Først udkommer én bog, så en anden. Pludselig har hun udgivet seks bøger i serien – og nu er hun endelig klar med syvende bind i serien, som blev født den vinteraften i Norfolk, nemlig bogen DEN FORSVUNDNE SØSTER.

Læs bestsellerserien, der tog verden med storm

Bøger og babyer

Lucinda Rileys liv har været alt andet end kedeligt. Da hun var barn, dansede hun ballet og elskede at spille teater og klæde sig ud, og i skolen var hun historienørd. Der blev lagt en kim til den historiefortæller, som hun senere skulle vise sig at være.

  I sit voksenliv blev Lucinda Riley ved scenekunsten, og i sine unge år spillede hun blandt andet med i flere tv-serier. Men som 23-årig blev hun ramt af en virus, som rev tæppet væk under hende. Mens hun lå i sengen, klyngede hun sig til sin gode fantasi og endte med at skrive sin første bog, LOVERS AND PLAYERS. Da bogen skulle udkomme, fandt hun ud af, at hun ventede sit første barn.

”Ingen champagne til mig, så! Efter det føltes det, som om jeg fødte en bog og en baby hvert år, og efter otte besluttede jeg mig for at holde en pause,” skriver forfatteren på sin hjemmeside.

Siden er det altså blandt andet blevet til serien om de syv adopterede søstre, som i den grad er blevet populære hos hendes læserskare.

“Jeg ville fejre kvinders bedrifter, specielt i fortiden, hvor deres bidrag til at gøre verden det sted, det er i dag, så ofte bliver overskygget af mændenes mere dokumenterede bedrifter,” skriver Lucinda Riley om serien.

“DE SYV SØSTRE er en historie om menneskelighed: kærlighed, familie, glæde, tab, frygt og smerte. Og vigtigst af alt, den gave som er mere betydningsfuld end nogen anden, og som har holdt os mennesker i live gennem ubærlig smerte: håb.”

Får læsere til at trippe i spænding

Lucinda Rileys bøger er oversat til 30 sprog og har solgt i millioner af eksemplarer på verdensplan. Både læsere og anmeldere har også taget varmt imod de efterhånden mange bøger. Her i Danmark skriver Litteratursiden for eksempel nogle særdeles pæne ord om bogen PERLESØSTEREN, som er den fjerde bog i serien:

”Det fungerer som altid til perfektion i Lucinda Rileys bøger, og det er en stor fornøjelse at læse om de syv søstre … Forfatteren kan noget med sine personer, og man kan ikke lade være med både at grine, græde og rase sammen med dem.”

Også Magasinet Søndag er glade for forfatteren og skriver om bog nummer fem, MÅNESØSTEREN, at “Lucinda Riley er en forfatter, der kan få sine læsere til at trippe i spænding efter næste roman.”