Lær havens fugle at kende med disse fine fuglebøger

Uanset om du vandrer ud i den danske natur, eller blot nyder at betragte de små fugle, der besøger din egen have, er det sjovt at have en god fuglebog ved hånden: Her er de fem bedste fugleguides til Danmark, Norden og Europas fuglearter – fra rovfugle til sangfugle – hele året.

Vi har i Norden alene hundredvis af ynglefugle og trækgæster. Selv den mest erfarne ornitolog kan have svært ved at holde styr på dem alle. Så uanset om du er garvet fuglekigger eller helt ny i havens fugle, er der brug for en god fuglebog til at kende blåmejse fra musvit.

Elsker du at begive dig ud i naturen og se på alle de små fugle, der findes i skov, krat eller ved havet, eller kan du bare godt lide at sidde i stuen og se ud på de fugle, der besøger din have? Så er FUGLEFELTHÅNDBOGEN et perfekt sted at starte. FUGLEFELTHÅNDBOGEN er udarbejdet af Lars Gejl og i denne bog er alle nordiske ynglefugle og trækgæster beskrevet. Bogen rummer i alt 322 normale arter og 86 sjældne. Fuglene er beskrevet pr. årstid og i hele deres levealder.  

Gribbe, glenter, våger, høge, kærhøge, ørne og falke. Har du lyst at udforske de fascinerende rovfugle, så er både ROVFUGLEGUIDEN og ROVFUGLE OG UGLER I FELTEN af Lars Gejl ideelle. Med de to fuglebøger i tasken får du styr på samtlige 40 ynglende rovfugle og ugler i Europa. Lær at skelne arter fra hinanden, få styr på træk, biologi, topografi og meget mere.

Du kan også få fuglene helt ind i stuen med FUGLEKALENDEREN af Dan Zetterström, Bill Zetterström og Niklas Aronsson. Hver årstid har sin karakter – og sine fugle. Denne kalender løber parallelt med fuglenes liv – her kan aftaler skrives op side om side med notater om fugle i haven eller i naturen.

De stille vintermåneder går over i de forårsmånedernes hektiske aktivitet, hvor fuglesangen tager til. Så kommer sommerens jagt på føde til de små unger, og når efteråret sætter ind, er det tid for mange fugle til at bryde op for at drage mod varmere himmelstrøg.

Er du klar på at flyve uden for Danmarks grænser og gå på opdagelse i de fugle, man kan finde ude i resten af Europa? Med fuglebøgerne EUROPAS VADEFUGLE og NORDEUROPAS FUGLE af Lars Gejl, er du godt klædt på til fuglekiggeri på hele kontinentet. EUROPAS VADEFUGLE er en omfattende og rigt illustreret indføring i de 83 vadefuglearter, der yngler, optræder regelmæssigt eller blot er sjældne gæster i Europa. Læs om de forskellige brokfugle, ryler, klirer, sneppefugle, bekkasiner og svømmesnepper.

NORDEUROPAS FUGLE beskriver samtlige ynglefugle og almindelige trækgæster samt over 130 sjældne strejfgæster. I alt 420 arter illustreret med over 1200 farvefotos, udbredelseskort og QR-koder med 340 fuglestemmer, som kan scannes med din smartphone i felten.

Find bøgerne: