Læs artiklen

Sådan kommer du i gang med DIY-projekter

Sådan kommer du i gang med DIY-projekter

Forfatter Sabine Lemire giver en masse gode tips til, hvordan I kan komme igang med hyggelige og sjove kreative projekter derhjemme.
Hver måned vil vi give dig tips til krea-projekter - så glæd dig til masser af videoer fremover.

Hvorfor lave kreative projekter?

Krea- eller DIY-projekter er sjove af flere årsager. Jeg synes selv, at man snakker godt sammen, når man laver noget kreativt. Det er lidt ligesom, når man går en tur, og taler rigtig godt. Måske er det fordi, der også sker noget andet end samtalen, og at der derfor godt må være pauser og stilhed. 

Når børn laver ting selv, bliver de tit både overraskede og stolte over, hvor meget de kan. Det er en super god følelse at have lave noget helt selv. 

Børn er gode til at have en åben tilgang til inspiration. De ser på det, de skal lave, og gør derefter som de selv synes. Hvis der i projektet er brugt piberensere, og man ikke har en piberenser, tager man jo bare en pind. Børn er ikke - som voksne - underlagt en masse idéer om hvordan ting skal se ud. De bestemmer selv, om en kat har knurhår eller en hund har tre ben.

Se Sabines første DIY-video herunder, hvor hun viser hvor nemt, du kan lave din egen Vitello derhjemme. Den kan eksempelvis bruges til en uro over en barneseng, legetøj eller en krammepude til de mindste.
Læs fremgangsmåden nederst i artiklen.

Hvordan kommer man så i gang?

Det er vigtigt, når man skal arbejde kreativt med børn, at man har gode materialer. Det er en stor fejl at tro, at det er sjovt at tegne på bagsiden af aflagte kopier fra mors eller fars arbejde med en bunke slidte tusser. Man må tage børnenes kreationer alvorligt og lade dem arbejde med gode materialer. Gode tusser, en ordentlig saks, osv. Det er afgørende for at have det sjovt og føle, at man laver noget der værdsættes rigtigt. 

Hvis det er muligt, så hav et hjørne eller bord, hvor arbejdet kan stå for en tid, så I ikke hele tiden skal rydde væk, når I holder pauser. Børns koncentration er meget svingende, og det er rart at kunne gå til og fra projekterne. 

Hvordan får man idéerne?

Jeg finder inspiration alle mulige steder fra. Bøger, magasiner og internettet. Men oftest inspireres jeg af materialer. Jeg ser f.eks. nogle æsker i sjove former, slikpapir eller noget ødelagt legetøj, der kan bygges af. Inspiration findes alle steder! Jeg skriver mine idéer ned løbende, så jeg ikke glemmer alle de små tanker, der kan ende i noget sjovt.    

Mangler du stadig lidt inspiration til at komme i gang? Så laver vi hver måned en nem DIY-video til dig, som du enten kan lave med dine børn eller lave selv og pynte børneværelset med.

God fornøjelse!

 

Fremgangsmåde
Det skal du bruge:
Tyk filt: sort, hvid og pudderfarvet
Broderigarn: sort og pudderfarvet
Bamsefyld
Sort garn


Sådan gør du:
Tag en fotokopi af Vitellos hoved.
Klip hovedet ud og tegn det over på filten. Klip to hoveder.
Sy mund, næse, øjenbryn og ører på Vitello med sort broderigarn.
Klip øjne i hvidt og sort filt. Lim dem på ansigtet.
Sy de to hoveder sammen. Læg bamsefyld mellem hovederne.
Sy hår på Vitello med sort garn.