Læs artiklen

Populær dansk krimibogserie afsluttes i nyt format

Populær dansk krimibogserie afsluttes i nyt format

Til dem, der holder af både krimi, radio og kvalitet: Her er et stykke nervepirrende radiofiktion at fordybe sig i. KOM IND I MIN DRØM, hedder serien, og bag produktionen står krimiduoen Christian Dorph og Simon Pasternak i samarbejde med DR. Således afsluttes skriveparrets serie, der ellers har bestået af klassiske bøger, med lyd.

De indledte på klassisk facon deres bogserie med 4 romaner. Trykt på papir og sendt ud i boghandlerne, siden udgivet som e-bøger og læst højt til lydbøger.

Men nu vælger krimiduoen Simon Pasternak og Christian Dorph at afslutte serien i et andet format.

Sammen med DR udgiver de radiofiktionsserien KOM IND I MIN DRØM, der afslutter firebindsserien om drømme og mareridt i den nyere danmarkshistorie – en romanserie, der tæller bøgerne OM ET ØJEBLIK I HIMLEN, som foregår i 1975, AFGRUNDENS RAND i 1979, JEG ER IKKE HER i midt-firserne og TAL TIL MIG, som foregår i november 1989.

Radiofiktionsserien KOM IND I MIN DRØM, som foregår i en ikke så fjern fremtid, er den uafhængige afslutning på serien, som nye lyttere uden problemer kan hoppe med på, og som seriens mange trofaste læsere, der har være med hele vejen, har imødeset med stor spænding.

For Rasmus Bjerre, der er podcastredaktør i DR, er KOM IND I MIN DRØM en drøm, der er gået i opfyldelse for DR – og han glæder sig meget til at invitere lytterne ind i serien:

»Det her er fiktion i en ny tid, som uden tvivl kan måle sig med niveauet for selv de bedste tv-serier. Christian Dorph og Simon Pasternak er nogle af landets absolut bedste indenfor krimigenren, og i mødet med radiofiktionen er de bare blevet endnu bedre«, siger Rasmus Bjerre.

LINK: Lyt med her – det er ganske gratis


I KOM IND I MIN DRØM møder vi Jesper, der er en højtstående politimand i sikkerhedstjenesten i en nær fremtid. Danmark er på kanten af økologisk sammenbrud og under angreb fra radikale grupper: Islamiske terrorister, højreradikale og økologiske fanatikere.

Da Jespers datter Ida begår selvmord, viser det sig, at også hun har været radikaliseret. Idas selvmord var en politisk handling - en del af en selvmordsbølge blandt elitens børn. Der tager livets af sig selv i protest mod deres forældres magtmisbrug.

Jesper efterforsker Idas død, og det driver ham ud til kanten. Da sikkerhedsapparatet afskaffer demokratiet og tillader tortur, må Jesper kæmpe for alt hvad han har kært mod det system, han har brugt hele livet på at forsvare. 

Friheden, poesien og retfærdigheden var kun en drøm.

Find radiofiktionsserien KOM IND I MIN DRØM her eller der, hvor du ellers lytter til podcasts. De første 3 episoder publiceres fredag 26. januar 2017, og herefter publiceres et afsnit om ugen, indtil alle 8 afsnit er ude. Serien kan frit lyttes til frem til 26. juli 2017.

Redaktionen anbefaler: