Læs artiklen

Bøger der lægger op til leg

Bøger der lægger op til leg

Kender I Willi? Det gør I sikkert. Han minder nemlig om mange andre børn. Willi er en ganske almindelig dreng, og de små historier om ham spejler børns egen hverdag.

Også i illustrationerne kan børn genkende Willis verden: Willis cykelhjelm, en T-shirt med en dinosaurus på og de LEGO-klodser, han leger med, har de set før. Historierne er søde, sjove og spændende hverdagsdramaer i øjenhøjde.
Små børn kan godt lide at læse om sig selv, og bøger som Willi-bøgerne giver rig mulighed for at tale om stort og småt i børnenes eget liv. Hvordan er det at begynde i børnehave? Hvad skal man være opmærksom på når man går i trafikken? Hvad kan man lave på biblioteket? Og hvorfor er lillesøster både irriterende og rigtig sjov at lege med? 

Willi er en sød og sjov dreng. Han har en far og en mor og en lillesøster. Han har en god ven, der hedder Laura og mange andre venner i børnehaven. Han kan lide at bygge hule og spille fodbold. Han går på biblioteket, i svømmehallen og i zoologisk have. Og så er han hovedperson i en serie af bøger.

WILLIS WEEKENDBOG

Bøger fyldt med aktiviteter
Serien lægger op til samtale, og så er den helt særlig, fordi hver bog slutter med en aktivitet, der hænger sammen med historien. Det kan være en opskrift, en lille leg eller en DIY. Det er vigtigt og rart at læse sammen og opgaverne gør, at man kan blive og lege videre med Willi.
Byg en ridderborg af mælkekartoner, bag en pizzabil, sy en ærtepose eller lav jeres egen modellervoks. At bage, bygge og bruge hænderne sætter fantasien i gang og er et godt udgangspunkt for at snakke videre om historien, man lige har læst og føre den over på barnets egen hverdag. Alle aktiviteter er som historierne i øjenhøjde. De er helt enkle og kan laves med ting, som man alligevel har derhjemme.  

Willis weekendbog er en samling af aktiviteter fra bøgerne. Det er weekend, og Willi keder sig. Hans gode ven Laura er nemlig ikke hjemme og det regner, så han kan heller ikke spille fodbold. Men så kommer hans morfar heldigvis på besøg og han har en bog med fuld af en masse spændende idéer. 

Willi-serien og Willis weekendbog er skrevet af Kirsten Sonne Harild og har illustrationer af Inger Tobiasen og er fine historier og aktiviteter til børn i alderen 3-6 år.