Læs artiklen

Kasper Hoff: ”Jeg får en masse idéer, der ikke holder, men pludselig er der én, jeg har lyst til at skrive”

Kasper Hoff: ”Jeg får en masse idéer, der ikke holder, men pludselig er der én, jeg har lyst til at skrive”

Når Kasper Hoff sætter sig ved computeren, skriver han alle mulige idéer ned. For eksempel: Hvad nu, hvis man fik en drage som kæledyr? Eller hvad nu, hvis man fandt ud af, at ens mor var et rumvæsen? Eller hvad nu, hvis tiden pludselig begyndte at gå baglæns? Eller hvad nu, hvis … Eller hvad nu, hvis … Og lige pludselig er der en historie. Indtil videre har 46-årige Kasper Hoff skrevet 30 børnebøger, og der er flere på vej.

En af børnenes favoritter
Kasper Hoff har for alvor slået sit navn fast med GAMERZ-serien og DOKTOR Z-serien. Begge serier er blevet trykt i syv oplag. Men er det så også forfatterens egne favoritter? 

”Det er et svært spørgsmål at svare på”, siger Kasper Hoff. ”Det er lidt ligesom at blive spurgt om, hvem af mine tre børn, jeg er mest glad for. Men jeg tror nok, jeg er mest stolt af GAMERZ-serien. Mest fordi der er en masse børn, der ellers ikke gider læse bøger, som godt gider læse GAMERZ.” 

Og Kasper Hoffs bøger får virkelig børnene til at læse – og grine! GAMERZ og DOKTOR Z er til mellemtrinsbørnene, mens begynderlæserne er vilde med Hoffs nye serie DRENGEN, DER FIK TING I HOVEDET. Den er sjov og har en masse fede tegninger lavet af illustrator Jan Solheim. Også den spændende science fiction-serie UNIVERSETS HELTE har vakt begejstring hos begynderlæserne.

Børn er nysgerrige på forfatterjobbet
At være forfatter er for mange børn – måske også voksne – forbundet med både mystik og stjernedrys. Hvad er det egentlig for et job? Da en gruppe 9-årige Kasper Hoff-fans fik mulighed for at stille spørgsmål direkte til forfatteren, ville de først og fremmest gerne vide, om det er sjovt at være forfatter. 

”Det er et fedt job, fordi jeg får lov at gøre det, jeg har allermest lyst til, nemlig at fortælle historier”, svarer Kasper Hoff ”men det værste ved at være forfatter, er, når jeg går og prøver at finde på den næste historie. Så går jeg rundt om mig selv og er utålmodig og bliver bange for, at der ikke er flere historier tilbage i mig. Og så kommer historien pludselig, og så er jeg glad igen.”

En anden ting, der undrer børnene er, hvordan man egentlig ”går på arbejde”, når man er forfatter?

Hertil svarer Kasper Hoff, at han har et kontor, hvor han sidder hver dag og skriver. ”Jeg deler kontoret med andre forfattere, så man skal være musestille, for ikke at forstyrre hinanden. Men når vi holder frokostpause, snakker og hygger vi”.

Børnene er spændte på, om de kan forvente, at Kasper Hoff bliver ved med at skrive børnebøger. Og ja, der kommer helt sikkert flere bøger. 

”Jeg begyndte at skrive børnebøger for ca. 8 år siden fortæller Kasper Hoff. ”Indtil da havde jeg skrevet teaterstykker, men jeg fik lyst til at skrive nogle historier, som mine egne børn kunne læse. Selvom jeg er glad for at skrive bøger, vil jeg også gerne skrive teater og film. Det er rart at skifte lidt, så man ikke laver det samme hele tiden”.

Yndlingskarakteren
Når man som forfatter kan opfinde så mange forskellige karakterer, må der nødvendigvis også være en, man gerne selv ville være. Hvor børnene helst vil være gameren Tim (fra GAMERZ), den uheldige med virkelig sjove Karl (fra DRENGEN, DER FIK TING I HOVEDET) eller den modige Aske (fra UNIVERSETS HELTE), har Kasper Hoff en anden drømmekarakter. 

”Jeg har skrevet en fantasyroman, der hedder SOLBARNET. I den bog er der en pige, der hedder Zira. Hende ville jeg gerne være, fordi hun er klog og eftertænksom, og fordi hun lever i en spændende verden”. 

Mød Kasper Hoff!
Kasper Hoff holder hvert år mange foredrag på skoler. ”Noget af det sjoveste ved at skrive børnebøger er, at komme ud og møde dem, der læser bøgerne”.

Hvis dit barns skole skal have besøg af Kasper Hoff, så kontakt skolebibliotekaren eller barnets dansklærer. Du kan også læse mere på www.kasperhoff.dk